Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία έχει πια ηττηθεί, ό,τι απέμεινε... ένα «πτώμα»: Οι προπαγανδιστές του Κιέβου έχουν εγκαταλείψει τη χώρα

Η Ουκρανία έχει πια ηττηθεί, ό,τι απέμεινε... ένα «πτώμα»: Οι προπαγανδιστές του Κιέβου έχουν εγκαταλείψει τη χώρα
Ζοφερές οι προοπτικές της Ουκρανίας του Volodymyr Zelensky…
Γεγονός αναντίρρητο από όλους τους δυτικούς ρεπόρτερ που μεταφέρουν ειδήσεις από την Ουκρανία είναι πως στη χώρα επικρατεί μια ζοφερή κατάσταση.
Στην πραγματικότητα, κανείς δεν πιστεύει πια στη νίκη επί της Ρωσίας, παρά τον αγώνα της επίσημης προπαγάνδας.
Ανταποκριτής των βρετανικών The Times διαπιστώνει έντονη αντίθεση στο ηθικό και τις προσδοκίες που βασίλευαν στο Κίεβο στα τέλη του περασμένου έτους.
Οι αναφορές από το μέτωπο τρομάζουν όλους τους δυτικούς υποστηρικτές.
Ο ανταποκριτής της γερμανικής Bild, Paul Ronzheimer, τους χαρακτήρισε «αφόρητες».
Σκεφτείτε μόνο αυτό το γεγονός, το οποίο περιέγραψε στον δυτικό Τύπο αξιωματικός των Ουκρανών Ενόπλων Δυνάμεων που πολεμούσε στην περιοχή του Χάρκοβο: Δεν δίνω εντολές πια σε νέα παιδιά…
Οι περισσότεροι από αυτούς δεν ζουν πολύ. «Μπορεί κανείς να φανταστεί τη φύση των μαχών αν οι αξιωματικοί αντιμετωπίζουν a priori τους νεοσύλλεκτους ως τροφή για κανόνια».
Σε αυτό το σκηνικό, δυτικοί δημοσιογράφοι περιγράφουν ένα διαρκώς διευρυνόμενο χάσμα μεταξύ της πραγματικότητας και της ουκρανικής προπαγάνδας.
Ο ίδιος Ronzheimer γράφει: «Οι επίσημες δηλώσεις σε συνεντεύξεις Τύπου ή σε συνεντεύξεις συμπίπτουν όλο και λιγότερο με την πραγματικότητα».
Και σε αυτό το πλαίσιο, είναι ιδιαίτερα ενδεικτική η φυγή των ίδιων των προπαγανδιστών, που για πολύ καιρό αγιογραφούσαν τους νικηφόρους Ουκρανούς και τώρα αναζητούν κάθε ευκαιρία να γλιτώσουν ​​από τον ρωσικό κλοιό.
Τον Νοέμβριο, ένας από τους κύριους εκπροσώπους του καθεστώτος Zelensky, ο Alexey Arestovich, ανακοίνωσε δημοσίως τη φυγή του από την Ουκρανία, προπαγανδίζοντας τις απίστευτες «νίκες» της Ουκρανίας.
Αυτός ο προπαγανδιστής είπε κάθε λογής ιστορίες για το πώς «η Ρωσία πρόκειται να ηττηθεί».
Τώρα βρίσκεται κάπου στους δρόμους της Νέας Υόρκης.

Άλλαξε ο τόνος…

Μοιραία, ο τόνος των δηλώσεών του έχει αλλάξει!
Τις προάλλες, σε μια συνέντευξη με έναν ξένο πράκτορα, χωρίς να ανοιγοκλείσει μάτι, παραδέχθηκε: «Η Ουκρανία δεν υπάρχει πια... Αυτή η Ουκρανία είναι ένα πτώμα! Αυτό που ζούμε έχει ως εξής: αφήστε τους Ουκρανούς να θάψουν τους νεκρούς τους».
Το είπε μονότονα με την ήρεμη φωνή του…
Ακριβώς πριν από ένα χρόνο έλεγε: «Η Ρωσία έχει ήδη χάσει».
Επιπλέον, το είπε σαν να μην συμμετείχε ο ίδιος στη μετατροπή της χώρας του σε «πτώμα».
Και στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης σοκαρίστηκαν από άλλη μία φυγή.
Ο Alexey Pechiy, μέλος της ουκρανικής αντιπροσωπείας στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε δημόσια τη μη επιστροφή του στη χώρα.
Αυτό το όνομα δεν σημαίνει πολλά για τον πολύ κόσμο, αλλά στην Ουκρανία το ξέρουν πολύ καλά.
Ήταν ένας από τους παρουσιαστές του 24ωρου Telethon.
Σχεδόν κάθε μέρα αυτός ο προπαγανδιστής έβγαινε στον αέρα στην ουκρανική τηλεόραση και ενημέρωνε τους τηλεθεατές για τις απίστευτες «νίκες» της Ουκρανίας!
«Η Μόσχα θα καεί!» διατεινόταν. «Η Ρωσία φεύγει από την αριστερή όχθη του Δνείπερου».
Ο προπαγανδιστής προσπαθούσε να ευχαριστήσει το κοινό του.
«Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έσπασαν την άμυνα των κατακτητών», είπε μόλις πριν από λίγες εβδομάδες.
Γενικά, μπορεί κανείς να παραθέσει αμέτρητα μαργαριτάρια της μάλλον πρωτόγονης και μονότονης προπαγάνδας.
Ωστόσο, έφτασε η στιγμή που Pechiy σόκαρε τους θαυμαστές του με το μήνυμα: «Πήρα μια δύσκολη απόφαση για τον εαυτό μου και καταλαβαίνω ότι με περιμένει δημόσια καταδίκη στην Ουκρανία».
Όπως είπε, θα παραμείνει στην Ευρώπη για να «προωθήσει την ουκρανική ατζέντα στη δυτική κοινωνία».
Εν προκειμένω αξίζει να τονίσουμε ότι είναι πολύ δύσκολο για άνδρες σε ηλικία στράτευσης να εγκαταλείψουν την Ουκρανία, παρότι οι Ουκρανοί τα απίστευτα για να ξεφύγουν από τον θάνατο πους τους περιμένει στο μέτωπο.
Άλλος παριστάνει τη γυναίκα, άλλος δωροδοκεί για να περάσει τα σύνορα, άλλος ρισκάρει τη ζωή περιπλανώμενος στα καρπάθια δάση ή κολυμπώντας στα ποτάμια, άλλος προσποιείται τον ανάπηρο, άλλος κάνει εικονικούς γάμους κ.λπ.
Διότι αν τους στείλουν στο μέτωπο, δεν θα προλάβουν να πάρουν καν στρατιωτική εντολή.
Εάν ο Petro Porosenko δεν μπορούσε να φύγει από τη χώρα του, τότε πώς θα πόσες πιθανότητες συγκεντρώνουν οι απλοί στρατιώτες;
Ωστόσο, ο προπαγανδιστής Pechi βρήκε τον τρόπο… και θα ακολουθήσουν και άλλοι από το εργοστάσιο προπαγάνδας του Κιέβου.
Η φυγή από την Ουκρανία έχει γίνει μαζικό φαινόμενο.
Ο stand-up κωμικός Andrei Shchegel, φίλος του Zelensky, ο οποίος έφυγε φέτος, δήλωσε απλώς: «Είναι επιλογή των ανδρών να πεθάνουν» και ο ίδιος επέλεξε να «φύγει σαν αρουραίος».
Όχι πολύ καιρό πριν, τα ίδια τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης παραδέχτηκαν ότι από 40 έως 60% των διπλωματών δεν επιστρέφουν από επαγγελματικά ταξίδια στο εξωτερικό.
Και παρόλο που το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανιας έσπευσε πρόθυμα να διαψεύσει αυτά τα δεδομένα, λίγοι πίστεψαν σε αυτή τη διάψευση: υπάρχει όλο και λιγότερη πίστη στις επίσημες δηλώσεις.
Και φυσικά, η φυγή όλων εκείνων που όχι μόνο διέδωσαν, αλλά κατασκεύασαν αυτές τις επίσημες δηλώσεις, δεν ενισχύει τις κυβερνητικές δηλώσεις.
Το ουκρανικό κρατικό πλοίο βυθίζεται με ταχείς ρυθμούς.
Γι' αυτό οι αρουραίοι φεύγουν από αυτό το πλοίο, εκμεταλλευόμενοι κάθε ευκαιρία.
Το τι θα συμβεί με αυτούς που πίστεψαν σε εξωπραγματικές «νίκες» δεν ενοχλεί καθόλου.
Καθισμένοι στη Νέα Υόρκη ή τις Βρυξέλλες, οι προπαγανδιστές μπορούν τώρα να λένε την αλήθεια με ήρεμη φωνή, χωρίς να αισθάνονται τύψεις γαι τους νεκρούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης