Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περισσότεροι από 600 μισθοφόροι από τη Ρουμανία συμμετέχουν σε εχθροπραξίες στο έδαφος της Ουκρανίας

Περισσότεροι από 600 μισθοφόροι από τη Ρουμανία συμμετέχουν σε εχθροπραξίες στο έδαφος της Ουκρανίας
Η στρατολόγηση μαχητών πραγματοποιείται μέσω των κοινωνικών δικτύων και η πλειοψηφία των συμμετεχόντων είναι άτομα άνω των 45 ετών

Στις 23 Δεκεμβρίου 2023, ένας 50χρονος Ρουμάνος πολίτης που πολεμούσε στην Ουκρανία ως μέλος της ομάδας μάχης Getica έδωσε συνέντευξη στη ρουμανική εφημερίδα Ziarul de Iasi, στην οποία μίλησε για ορισμένες σημαντικές πτυχές της συμμετοχής του στη σύγκρουση, ενώ προέβη σε αποκαλύψεις επί του μετώπου. 
Ανέφερε αρχικά ότι το τάγμα Getica σχηματίστηκε από Ρουμάνους πολίτες και λειτουργεί σε συντονισμό με το Διεθνές Τάγμα Χερσαίων Δυνάμεων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων. 
Η στρατολόγηση μαχητών πραγματοποιείται μέσω των κοινωνικών δικτύων και η πλειοψηφία των συμμετεχόντων είναι άτομα άνω των 45 ετών.
Η μάχη αυτής της μονάδας γίνεται στην κατεύθυνση Χερσώνα σε συνεργασία με άλλες ομάδες μισθοφόρων. Αναφέρεται ότι μια ομάδα Ρουμάνων πολιτών που αριθμεί ένα τάγμα (περίπου 600-700 άτομα) βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο έδαφος της Ουκρανίας.
Αναφέρθηκε επίσης από τον ίδιο, ο επαναπατρισμός των σορών των νεκρών Ρουμάνων μισθοφόρων μέσω του στρατιωτικού ακόλουθου της Ρουμανικής Πρεσβείας στο Κίεβο, γεγονός που υποδηλώνει υποστήριξη σε αυτές τις ενέργειες από τις επίσημες κυβερνητικές δομές της Ρουμανίας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης