Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έντασης συνέχεια: Η Βρετανία στέλνει το αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων πυραύλων HMS Trent στη Γουιάνα

Έντασης συνέχεια: Η Βρετανία στέλνει το αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων πυραύλων HMS Trent στη Γουιάνα
Η κίνηση έρχεται καθώς η Βενεζουέλα προχωρά με τις στρατιωτικές πιέσεις της, στην αμφισβητούμενη περιοχή Essequibo της Γουιάνας
Σχετικά Άρθρα
Η Βρετανία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να στείλει το πολεμικό πλοίο HMS Trent στη Γουιάνα ως ένδειξη διπλωματικής και στρατιωτικής υποστήριξης, αναφέρει το BBC.
Η κίνηση έρχεται καθώς η Βενεζουέλα προχωρά με τις στρατιωτικές πιέσεις της, στην αμφισβητούμενη περιοχή Essequibo της Γουιάνας, πλούσια σε πετρέλαιο και ορυκτά.
Το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του HMS Trent σε κοινές ασκήσεις στην περιοχή μετά τα Χριστούγεννα.
Το πλοίο αναπτύχθηκε αρχικά στην Καραϊβική για την καταπολέμηση των διακινητών ανθρώπων, αλλά η αποστολή του επικεντρώθηκε εκ νέου μετά τις απειλές της Βενεζουέλας να προσαρτήσει την περιοχή Essequibo νωρίτερα αυτόν τον μήνα.
Αυτή η κατάσταση έχει εγείρει ανησυχίες για πρώτη φορά μετά την πρώτη διακρατική στρατιωτική σύγκρουση στη Νότια Αμερική μετά και τη σύγκρουση των Φώκλαντ το 1982.
Η περιοχή Essequibo, που καλύπτει μια έκταση 159 τετραγωνικών χιλιομέτρων, αποτελεί περίπου τα δύο τρίτα της επικράτειας της Γουιάνας και είναι γνωστό για τα αποθέματά του σε χρυσό, διαμάντια, βωξίτη, καθώς και για τα τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου που βρίσκονται στα ανοικτά των ακτών του.
Η Βενεζουέλα διεκδικεί την περιοχή εδώ και πολύ καιρό, αυξάνοντας τις εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης