Τελευταία Νέα
Διεθνή

Να επαναφέρει τις ναυτιλιακές δραστηριότητες της στην Ερυθρά Θάλασσα εξετάζει η Maersk

Να επαναφέρει τις ναυτιλιακές δραστηριότητες της στην Ερυθρά Θάλασσα εξετάζει η Maersk
Αρκετές εταιρείες έχουν σταματήσειτη διέλευση από την Ερυθρά Θάλασσα για λόγους ασφαλείας τις τελευταίες εβδομάδες, όπως και η πετρελαϊκή BP
Να επαναφέρει τις ναυτιλιακές δραστηριότητες στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν, εξετάζει η Maersk, επικαλούμενη την ανάπτυξη μιας στρατιωτικής επιχείρησης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίσει την ασφάλεια του εμπορίου στην περιοχή.
Ο ναυτιλιακός γίγαντας της Δανίας σταμάτησε να στέλνει πλοία μέσω του στενού Μπαμπ ελ-Μαντέμπ νωρίτερα τον Δεκέμβριο λόγω επιθέσεων εναντίον των πλοίων του.
Αυτό κατέστησε τη Διώρυγα του Σουέζ, που είναι το κλειδί για το παγκόσμιο εμπόριο, αχρησιμοποίητη για τις περισσότερες διαδρομές.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι ξεκινούν μια πολυεθνική επιχείρηση για την προστασία του εμπορίου στην Ερυθρά Θάλασσα από Υεμενίτες μαχητές που υποστηρίζονται από το Ιράν, οι οποίοι εκτοξεύουν drones και πυραύλους σε διεθνή πλοία από τον περασμένο μήνα, ως απάντηση στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα.
«Από την Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2023, λάβαμε επιβεβαίωση ότι η προηγουμένως ανακοινωθείσα πολυεθνική πρωτοβουλία ασφάλειας Operation Prosperity Guardian (OPG) έχει πλέον δημιουργηθεί και αναπτυχθεί για να επιτρέψει στο θαλάσσιο εμπόριο να διέρχεται από την Ερυθρά Θάλασσα / τον Κόλπο του Άντεν και για να επιτρέψει στη χρήση της Διώρυγας του Σουέζ ως πύλης μεταξύ Ασίας και Ευρώπης», δήλωσε η Masersk.
Η Maersk είπε ότι θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες τις επόμενες ημέρες.
Ωστόσο, είπε ότι θα μπορούσε και πάλι να καταφύγει στην εκτροπή της κυκλοφορίας των πλοίων ανάλογα με το πώς εξελίσσονται οι συνθήκες ασφαλείας.
Η Maersk είχε αναφέρειότι επαναδρομολογούσε πλοία σε όλη την Αφρική μέσω του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδας.
Είπε ότι θα επιβάλει προσαυξήσεις σε εμπορευματοκιβώτια για αποστολές από την Ασία για να καλύψει το επιπλέον κόστος που σχετίζεται με το ταξίδι.
Αρκετές άλλες εταιρείες σταμάτησαν τη διέλευση από την Ερυθρά Θάλασσα για λόγους ασφαλείας τις τελευταίες εβδομάδες, όπως και η πετρελαϊκή BP.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης