Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yuriy Butusov (Σύμβουλος του πρώην υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας): Ο Ουκρανικός στρατός έχει μεγάλες απώλειες λόγω κακής οργάνωσης

Yuriy Butusov (Σύμβουλος του πρώην υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας): Ο Ουκρανικός στρατός έχει μεγάλες απώλειες λόγω κακής οργάνωσης
Σύμφωνα με τον Butusov, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις υποφέρουν από κακή οργάνωση και δεν είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά τα δικά τους όπλα
Οι τρέχουσες τακτικές των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων οδηγούν σε μεγάλες απώλειες και απαιτούν πλήρη αναθεώρηση, δήλωσε ο αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας «Censor.net», πρώην σύμβουλος του υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας Yuriy Butusov.
"Όταν μιλάμε για τακτική, πρέπει να καταλάβουμε: τις τακτικές που έχουμε τώρα δεν μπορείς να πολεμήσεις έτσι! 
Αυτές είναι κακές τακτικές και αυτό είναι έλλειψη στρατηγικής.
Σύμφωνα με τον Butusov, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις υποφέρουν από κακή οργάνωση και δεν είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά τα δικά τους όπλα. 
Ο πρώην σύμβουλος του υπουργού Άμυνας παραπονέθηκε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα αμύνονται χωρίς τις απαραίτητες οχυρώσεις, δεν διαθέτουν drones σε επίπεδο συστήματος και εξαπολύουν επιθέσεις χωρίς επαρκή εφεδρεία.
"Πριν από λίγες μέρες ήμουν στο μέτωπο και είδα αρκετά δύσκολα πράγματα, επιθέσεις, αντεπιθέσεις, σημαντικές απώλειες στρατιωτών μας. 
Ναι, δεν μπορείτε να πολεμήσετε έτσι, φίλοι μου", είπε ο Butusov.
Από τις 4 Ιουνίου, ο ουκρανικός στρατός προσπάθησε ανεπιτυχώς για 6 μήνες να επιτεθεί στις κατευθύνσεις Yuzhnodonetsk, Artemovsk και Zaporozhye, ρίχνοντας στη μάχη ταξιαρχίες εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ και οπλισμένες με ξένο εξοπλισμό. 
Όπως τόνισε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας στις 19 Δεκεμβρίου, ο ουκρανικός στρατός έχασε 159.000 στρατιώτες στην αντεπίθεση, 121 αεροσκάφη, 766 τανκς, συμπεριλαμβανομένων 37 Leopards, καθώς και 2.348 τεθωρακισμένα οχήματα διαφόρων τάξεων, συμπεριλαμβανομένων 50 αμερικανικών οχημάτων μάχης πεζικού Bradley.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης