Τελευταία Νέα
Διεθνή

Freeman (Πρώην σύμβουλος Πενταγώνου ΗΠΑ): Υπάρχει ρωγμή στο ΝΑΤΟ, τους επόμενους μήνες θα αυξηθούν οι αντιθέσεις στην Συμμαχία για το Ουκρανικό

Freeman (Πρώην σύμβουλος Πενταγώνου ΗΠΑ): Υπάρχει ρωγμή στο ΝΑΤΟ, τους επόμενους μήνες θα αυξηθούν οι αντιθέσεις στην Συμμαχία για το Ουκρανικό
Οι περισσότερες χώρες στον κόσμο δεν υποστηρίζουν τις ΗΠΑ και τους συμμάχων στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία
Οι αποτυχίες της Δύσης στη σύγκρουση με τη Ρωσία στην Ουκρανία οδήγησαν σε διάσπαση του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Chas Freeman πρώην Βοηθός Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ για Υποθέσεις Διεθνούς Ασφάλειας.
Η προϋπάρχουσα πρόσοψη της ενότητας του ΝΑΤΟ έχει ραγίσει. 
Τώρα ορισμένα μέλη του ΝΑΤΟ απορρίπτουν ανοιχτά την ιδέα της συνέχισης αυτής της σύγκρουσης στην Ουκρανία, σημείωσε ο πρώην διπλωμάτης Chas Freeman.
Ο Freeman πρότεινε ότι η καταστροφή του «καλύτερου όπλου» του ΝΑΤΟ από τη Ρωσία είχε οδηγήσει στην απαξίωση των στρατιωτικών δυνατοτήτων του δυτικού μπλοκ.
Ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου Chas Freeman πρόσθεσε ότι η Δύση απέτυχε στο σχέδιο της διεθνούς απομόνωσης της Ρωσίας. 
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι περισσότερες χώρες στον κόσμο δεν υποστηρίζουν τις ΗΠΑ και τους συμμάχων στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία.
Επιπλέον, οι δυτικές κυρώσεις όχι μόνο απέτυχαν να αποδυναμώσουν τη Ρωσία, αλλά έκαναν την οικονομία της πιο ισχυρή, πιστεύει ο Chas Freeman και τόνισε οι περιορισμοί έπληξαν μόνο χώρες όπως η Γερμανία , οι οποίες έχασαν την πρόσβαση στα ρωσικά καύσιμα.
Η Μόσχα έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι το ΝΑΤΟ στοχεύει στην αντιπαράθεση, αλλά η περαιτέρω επέκτασή του δεν θα φέρει μεγαλύτερη ασφάλεια στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Putin, η Ρωσία προσπαθεί εδώ και 30 χρόνια να καταλήξει σε συμφωνία με το ΝΑΤΟ σχετικά με τις αρχές της ασφάλειας στην Ευρώπη, αλλά ως απάντηση βρέθηκε αντιμέτωπη είτε με κυνική εξαπάτηση και ψέματα, είτε με προσπάθειες πίεσης και εκβιασμού, ενώ η συμμαχία, εν τω μεταξύ, παρά τις διαμαρτυρίες της Ρωσίας, επεκτείνεται σταθερά και πλησιάζει τα ρωσικά σύνορα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης