Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποιούν ΗΠΑ, ΕΕ: Ραγίζει το ΝΑΤΟ, οι Ρώσοι θέλουν τελική νίκη - CIA: Ανταρσία Ουκρανών στρατιωτών, έπεσε η Marinka

Προειδοποιούν ΗΠΑ, ΕΕ: Ραγίζει το ΝΑΤΟ, οι Ρώσοι θέλουν τελική νίκη - CIA: Ανταρσία Ουκρανών στρατιωτών, έπεσε η Marinka
Chas Freeman (Πρώην σύμβουλος Πενταγώνου ΗΠΑ): Υπάρχει ρωγμή στο ΝΑΤΟ, τους επόμενους μήνες θα αυξηθούν οι αντιθέσεις στην Συμμαχία για το Ουκρανικό - Scott Ritter (Πρώην CIA): Το ΝΑΤΟ απέτυχε, διαθέτει όπλα για τα σκουπίδια.... και χοντρούς στρατιώτες χωρίς δεξιότητες 
(upd17) Η κατάσταση στην Ουκρανία εξελίσσεται από το κακό στο χειρότερο…
Οι απώλειες ξανά αυξάνονται, οι ίδιοι οι Ουκρανοί τις αποδίδουν στην κακή οργάνωση…
Ωστόσο ανησυχητικές είναι οι δηλώσεις ότι ραγίζει η συμμαχία του ΝΑΤΟ, η ήττα των Ουκρανικών δυνάμεων και επί της ουσίας η ήττα του ΝΑΤΟ έχουν ενισχύσει την Ρωσία σε διεθνές επίπεδο…
Μετά από καιρό εμφανίστηκε και ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής διπλωματίας (ΕΕ) Josep Borrell δηλώνοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος Putin δεν ενδιαφέρεται για μια περιορισμένη εδαφική νίκη στην Ουκρανία και θα συνεχίσει τον πόλεμο «μέχρι την τελική νίκη»
Σε στρατιωτικό επίπεδο, οι ρώσοι παντού από Βορρά έως Νότο στην Ουκρανία καταγράφουν εδαφικά κέρδη...
Η πόλη Marinka έπεσε πλήρως στα χέρια των ρώσων, το Kupyansk είναι πολύ κοντά ενώ η πτώση της πόλης Avdiivka θα είναι ένα μεγάλο σοκ για την Ουκρανία, όπως το Bakhmut...

Josep Borrell (Εξωτερική Πολιτική ΕΕ): Ο Putin δεν ενδιαφέρεται για περιοερισμένη εδαφική νίκη αλλά για.... τελική νίκη, η σύγκρουση θα ενταθεί 

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) Josep Borrell δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Putin δεν ενδιαφέρεται για μια περιορισμένη εδαφική νίκη στην Ουκρανία και θα συνεχίσει τον πόλεμο «μέχρι την τελική νίκη».
Ο Josep Borrell ανέφερε  ότι ο Putin δεν θα ήταν ικανοποιημένος με το να κατακτήσει ένα «κομμάτι» της Ουκρανίας και να επιτρέψει στην υπόλοιπη Ουκρανία να ενταχθεί στην ΕΕ.
Ο Borrell πρόσθεσε ότι ο Putin δεν θα «εγκαταλείψει τον πόλεμο» και κάλεσε τη Δύση να προετοιμαστεί για «μια σύγκρουση υψηλής έντασης για μεγάλο χρονικό διάστημα».
Η Ρωσία διατηρεί τους μαξιμαλιστικούς της στόχους για πλήρη ρωσική νίκη στην Ουκρανία... κατέληξε ο Borrell

Chas Freeman (Πρώην σύμβουλος Πενταγώνου ΗΠΑ): Υπάρχει ρωγμή στο ΝΑΤΟ, τους επόμενους μήνες θα αυξηθούν οι αντιθέσεις στην Συμμαχία για το Ουκρανικό

Οι αποτυχίες της Δύσης στη σύγκρουση με τη Ρωσία στην Ουκρανία οδήγησαν σε διάσπαση του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Chas Freeman πρώην Βοηθός Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ για Υποθέσεις Διεθνούς Ασφάλειας.
Η προϋπάρχουσα πρόσοψη της ενότητας του ΝΑΤΟ έχει ραγίσει.
Τώρα ορισμένα μέλη του ΝΑΤΟ απορρίπτουν ανοιχτά την ιδέα της συνέχισης αυτής της σύγκρουσης στην Ουκρανία, σημείωσε ο πρώην διπλωμάτης Chas Freeman.
Ο Φρίμαν πρότεινε ότι η καταστροφή του «καλύτερου όπλου» του ΝΑΤΟ από τη Ρωσία είχε οδηγήσει στην απαξίωση των στρατιωτικών δυνατοτήτων του δυτικού μπλοκ.
Ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου Chas Freeman πρόσθεσε ότι η Δύση απέτυχε στο σχέδιο της διεθνούς απομόνωσης της Ρωσίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι περισσότερες χώρες στον κόσμο δεν υποστηρίζουν τις ΗΠΑ και τους συμμάχων στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία.
Επιπλέον, οι δυτικές κυρώσεις όχι μόνο απέτυχαν να αποδυναμώσουν τη Ρωσία, αλλά έκαναν την οικονομία της πιο ισχυρή, πιστεύει ο Chas Freeman και τόνισε οι περιορισμοί έπληξαν μόνο χώρες όπως η Γερμανία , οι οποίες έχασαν την πρόσβαση στα ρωσικά καύσιμα.
Η Μόσχα έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι το ΝΑΤΟ στοχεύει στην αντιπαράθεση, αλλά η περαιτέρω επέκτασή του δεν θα φέρει μεγαλύτερη ασφάλεια στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Putin, η Ρωσία προσπαθεί εδώ και 30 χρόνια να καταλήξει σε συμφωνία με το ΝΑΤΟ σχετικά με τις αρχές της ασφάλειας στην Ευρώπη, αλλά ως απάντηση βρέθηκε αντιμέτωπη είτε με κυνική εξαπάτηση και ψέματα, είτε με προσπάθειες πίεσης και εκβιασμού, ενώ η συμμαχία, εν τω μεταξύ, παρά τις διαμαρτυρίες της Ρωσίας, επεκτείνεται σταθερά και πλησιάζει τα ρωσικά σύνορα.

Scott Ritter (Πρώην CIA): Το ΝΑΤΟ απέτυχε, διαθέτει όπλα για τα σκουπίδια.... και χοντρούς στρατιώτες χωρίς δεξιότητες 

Το ΝΑΤΟ έχει χάσει εντελώς τη φήμη του ως τρομερής δύναμης και δεν θα αντέξει μια άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία, δήλωσε ο Scott Ritter πρώην αξιωματικός των αμερικανικών στρατιωτικών πληροφοριών.
Το ΝΑΤΟ έχει χάσει το γόητρο του.
Το ΝΑΤΟ προήλθε από την ιδέα ότι είναι μια τεράστια συμμαχία, γεμάτη με σύγχρονους στρατούς και σύγχρονο εξοπλισμό.
Αλλά αποδεικνύεται ότι αυτά τα όπλα είναι σκουπίδια και ο στρατός του ΝΑΤΟ είναι άχρηστος τόνισε σοκαριστικά ο Scott Ritter.
Ο Scott Ritter σημείωσε ιδιαίτερα την υποβάθμιση της Bundeswehr της Γερμανίας, η μείωση του βιομηχανικού δυναμικού της Γερμανίας λόγω των δυτικών αντιρωσικών κυρώσεων οδήγησε στο γεγονός ότι οι Γερμανοί δεν είναι σε θέση να παρέχουν άρματα μάχης για τον δικό τους στρατό.
Σύμφωνα με τον Scott Ritter, ο σημερινός γερμανικός στρατός είναι μια ένοπλη δύναμη εν καιρώ ειρήνης.
Μόνο όσοι δεν μπορούσαν να βρουν μια κανονική δουλειά εντάσσονται στην Bundeswehr, πιστεύει ο Scott Ritter, τονίζοντας ότι ο γερμανικός στρατός αποτελείται από «χοντρούς» που δεν έχουν κάνει ποτέ αναγκαστικές πορείες με εξοπλισμό και δεν έχουν δυνάμεις.
«Τα καλά νέα για το ΝΑΤΟ είναι ότι η Ρωσία δεν πηγαίνει εκεί», κατέληξε ο Scott Ritter.

Larry Johnson (CIA): Οι Ουκρανοί στρατιώτες δεν υπακούν στις εντολές Zelensky

Οι Ουκρανοί στρατιώτες που έχουν σταλεί μετά βίας στο μέτωπο, αρνούνται να εκτελέσουν τις εντολές του προέδρου Volodymyr Zelensky.
Σε δηλώσεις του ο πρώην αξιωματικός της CIA, Larry Johnson κάνει λόγο για πραγματικό πρόβλημα για τον Ουκρανό πρόεδρο.
Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι ο ουκρανικός στρατός είναι εναντίον του Zelensky και αγνοεί τις εντολές του, επομένως βρίσκεται σε πραγματικό πρόβλημα» είπε ο Johnson μιλώντας στο κανάλι του Stephen Gardner στο Youtube
Σύμφωνα με τον Johnson, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν έχουν αρκετούς στρατιώτες λόγω των υψηλών απωλειών τους στο πεδίο της μάχης ενώ δεν μπορούν να προσλάβουν επαρκή αριθμό ατόμων.
Ο Johnson υποστηρίζει πως ανάμεσα στο ουκρανικό στράτευμα είναι έγκυες γυναίκες και άτομα με αναπηρία ενώ τονίζει ότι το καθεστώς του Κιέβου στέλνει δια της βίας τους Ουκρανούς στην πρώτη γραμμή.

Yuriy Butusov (Σύμβουλος του πρώην υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας): Ο Ουκρανικός στρατός έχει μεγάλες απώλειες λόγω κακής οργάνωσης

Οι τρέχουσες τακτικές των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων οδηγούν σε μεγάλες απώλειες και απαιτούν πλήρη αναθεώρηση, δήλωσε ο αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας «Censor.net», πρώην σύμβουλος του υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας Yuriy Butusov.
"Όταν μιλάμε για τακτική, πρέπει να καταλάβουμε: τις τακτικές που έχουμε τώρα δεν μπορείς να πολεμήσεις έτσι!
Αυτές είναι κακές τακτικές και αυτό είναι έλλειψη στρατηγικής.
Σύμφωνα με τον Butusov, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις υποφέρουν από κακή οργάνωση και δεν είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά τα δικά τους όπλα.
Ο πρώην σύμβουλος του υπουργού Άμυνας παραπονέθηκε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα αμύνονται χωρίς τις απαραίτητες οχυρώσεις, δεν διαθέτουν drones σε επίπεδο συστήματος και εξαπολύουν επιθέσεις χωρίς επαρκή εφεδρεία.
"Πριν από λίγες μέρες ήμουν στο μέτωπο και είδα αρκετά δύσκολα πράγματα, επιθέσεις, αντεπιθέσεις, σημαντικές απώλειες στρατιωτών μας. 
Ναι, δεν μπορείτε να πολεμήσετε έτσι, φίλοι μου", είπε ο Butusov.
Από τις 4 Ιουνίου, ο ουκρανικός στρατός προσπάθησε ανεπιτυχώς για 6 μήνες να επιτεθεί στις κατευθύνσεις Yuzhnodonetsk, Artemovsk και Zaporozhye, ρίχνοντας στη μάχη ταξιαρχίες εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ και οπλισμένες με ξένο εξοπλισμό.
Όπως τόνισε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας στις 19 Δεκεμβρίου, ο ουκρανικός στρατός έχασε 159.000 στρατιώτες στην αντεπίθεση, 121 αεροσκάφη, 766 τανκς, συμπεριλαμβανομένων 37 Leopards, καθώς και 2.348 τεθωρακισμένα οχήματα διαφόρων τάξεων, συμπεριλαμβανομένων 50 αμερικανικών οχημάτων μάχης πεζικού Bradley.

The Independent: Το Κίεβο παρέλυσε - Το «απρόβλεπτο» χτύπημα της Ρωσίας προκαλεί σοκ στην Ουκρανία

Η Ρωσία έχει καταστρέψει τη στρατιωτική βιομηχανία της Ουκρανίας και αναγκάζει συνεχώς το Κίεβο να αλλάζει τα αιτήματά του προς τη Δύση με νέα όπλα, δήλωσε ανώνυμος ανώτερος αξιωματικός των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα The Independent.
«Η Ρωσία κατάφερε να παραλύσει τη βιομηχανία της Ουκρανίας, στερώντας από την Ουκρανία την ευκαιρία να παράγει τον απαραίτητο εξοπλισμό», αναφέρει η Independent.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, η Ουκρανία εξαρτάται πλέον πλήρως από προμήθειες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Νότια Κορέα.
Ο αξιωματικός σημείωσε επίσης ότι η χρήση ολοένα καινούργιων όπλων και τακτικών από τον ρωσικό στρατό αναγκάζει το Κίεβο να προσαρμόζει συνεχώς τα αιτήματά του στη Δύση σχετικά με τις στρατιωτικές προμήθειες.
"Μερικά πράγματα είναι δύσκολο να προβλεφθούν.
Για παράδειγμα, τώρα χρειαζόμαστε περισσότερους πυραύλους για το αντιαεροπορικό σύστημα πυραύλων Patriot από ό,τι περιμέναμε", τόνισε ο Ουκρανός στρατιωτικός.
Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις ξεκίνησαν να χτυπούν τις ουκρανικές υποδομές στις 10 Οκτωβρίου 2022, δύο ημέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Γέφυρα της Κριμαίας....

Aksenov (Ρωσία): Ξεχάστε την Κριμαία – Την έχετε χάσει για πάντα

Σαφές μήνυμα στους Ουκρανούς να ξεχάσουν μια και καλή την Κριμαία απευθύνει ο επικεφαλής της Κριμαίας, Sergei Aksenov.
Σε δηλώσεις του στο ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 24 ο Aksenov είπε πως ένας από τους στόχους της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας ήταν η αναγνώριση διεθνώς του ρωσικού καθεστώτος της Κριμαίας.
«Πρέπει να ξεχάσουν την Κριμαία, και όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο.
Ένας από τους στόχους της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης είναι ουσιαστικά η αναγνώριση της Κριμαίας στη διεθνή σκηνή.
Επομένως, όσο λιγότερο σκέφτονται την Κριμαία ως περιοχή τους (γιατί την έχουν χάσει για πάντα), τόσο καλύτερα θα είναι για όλους, πρώτα απ' όλα για τους κατοίκους της Ουκρανίας» υποστήριξε ο Aksenov, αναφερόμενος σε δηλώσεις αξιωματούχων του Κιέβου σχετικά με την πρόθεση τους να την ανακαταλάβουν.
Υπενθυμίζεται πως η Κριμαία έγινε επαρχία της Ρωσίας τον Μάρτιο του 2014 μετά από δημοψήφισμα.

Kovitidi (γερουσιαστής Ρωσίας): Η Ουκρανία δεν έχει μέλλον με τον Zelensky – Είναι πλέον ο αποδιοπομπαίος τράγος

Η Ουκρανία δεν έχει κανένα μέλλον με τον Volodymyr Zelensky και αυτό το καταλαβαίνει πλέον και η Δύση υποστήριξε η Ρωσίδα γερουσιαστής από την Κριμαία, Olga Kovitidi.
Σε δηλώσεις της στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, η Kovitidi υποστήριξε ότι στη Δύση καταλαβαίνουν ότι η Ουκρανία υπό την ηγεσία του Volodymyr Zelensky δεν έχει μέλλον.
«Ο Zelensky έχει αποκτήσει την ιδιότητα του αποδιοπομπαίου τράγου, στον οποίο θα χρεωθούν όλα τα λάθη.
Η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες κατανοούν ότι η Ουκρανία του Zelensky δεν έχει μέλλον.
Ο Zelensky είναι τοξικός: δεν τον εμπιστεύονται στην Ουκρανία, εκνευρίζει το εκλογικό σώμα στο εξωτερικό.
Η διπλωματική διευθέτηση που αργά ή γρήγορα τελειώνει τέτοιες συγκρούσεις δεν συνεπάγεται την παρουσία του Zelensky.
Μέσω των Αμερικανών «φίλων» και των Βρετανών «αδερφών», ο Zelensky απέκτησε μια νέα πολιτική θέση ως αποδιοπομπαίος τράγος, στον οποίο αναμένεται να χρεωθούν όλα τα λάθη και οι αποτυχίες» υποστήριξε η Kovitidi, η οποία σημείωσε ότι ένα άλλο μοιραίο γεγονός για την Ουκρανία είναι ότι οι «κύριοι ιδιοκτήτες της Ουκρανίας», οι ΗΠΑ δεν συμφωνούν πλέον ομόφωνα στην ανάγκη υποστήριξης του καθεστώτος του Κιέβου σε βάρος των Αμερικανών φορολογουμένων.
Όπως είπε, η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα ενός νέου αυθόρμητου Maydan, του οποίου παραδοσιακά θα ηγούνται οι ΗΠΑ» επισήμανε η Kovitidi

Newsweek: Τα F-16 δεν θα αποτελέσουν σημείο καμπής, απλά θα καταρριφθούν

 Οι αναγνώστες της αμερικανικής έκδοσης του Newsweek διασκέδασαν με τις δηλώσεις του Zelensky για την έναρξη των προετοιμασιών για τα μαχητικά F-16 που θα σταλούν στην Ουκρανία από την Ολλανδία.
Ένα αμερικανικό περιοδικό χαρακτήρισε την εμφάνιση αυτών των αεροσκαφών στο πεδίο της μάχης «σημείο καμπής» για τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Το F-16 πέταξε για πρώτη φορά το 1974 και θα αποδειχθεί εξίσου αναποτελεσματικό με άλλα σημεία καμπής...
"Πόσες φορές μας είπαν για το σημείο καμπής στο Αφγανιστάν και το Ιράκ;
Η Ρωσία πέτυχε τους στόχους της.
Η συνέχιση αυτού του ανόητου πολέμου σκοτώνει όλο και περισσότερους Ουκρανούς»...
Αυτά τα αεροπλάνα δεν θα παίξουν κανέναν ρόλο.
Η Ουκρανία έχει ήδη μετατραπεί σε μια κατεστραμμένη, χρεοκοπημένη, άδεια χώρα, όπου οι συντάξεις και οι μισθοί καταβάλλονται σε βάρος των Αμερικανών φορολογουμένων...
«Ολόκληρη η αμερικανική αμυντική βιομηχανία περιμένει να καταρριφθούν τα μαχητικά F-16, ώστε να δοθούν συμβόλαια στις εταιρείες για την αντικατάστασή τους το συντομότερο δυνατό!....και όταν αρχίσουν να καταρρίπτονται οι Ουκρανοί θα πουν ότι δεν είχαν τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις».
Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ολλανδίας είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Zelensky, τονίζοντας ότι η ολλανδική κυβέρνηση θα προετοιμάσει τα πρώτα 18 μαχητικά αεροσκάφη F-16 για παράδοση στην Ουκρανία.
Όπως δήλωσε προηγουμένως ο Ρώσος πρεσβευτής στη Χάγη Alexander Shulgin, οι Ολλανδοί «κλείνουν τα μάτια» στο γεγονός ότι η προμήθεια των μαχητικών τους F-16 στο Κίεβο θα οδηγήσει σε παράταση της σύγκρουσης στην Ουκρανία και σε ακόμη μεγαλύτερες απώλειες για τους Ουκρανούς.

Denis Manturov (Υπουργός Βιομηχανίας ΗΠΑ): Μη φιλικές χώρες διεξάγουν βιομηχανική κατασκοπεία κατά της Ρωσίας

Οι μη φιλικές χώρες πραγματοποιούν βιομηχανική κατασκοπεία κατά της Ρωσίας: κυνηγούν τις εξελίξεις μας, τις παραμέτρους των όπλων μας, καθώς και πολύτιμο προσωπικό, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και επικεφαλής του υπουργείου Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Denis Manturov σε συνέντευξή του στο RIA. Novosti.
"Αυτό ήταν πάντα, ανά πάσα στιγμή, είναι σήμερα, θα είναι αύριο.
Δεν αφορά μόνο την κατασκοπεία, νομίζω ότι προσέξατε - τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η FSB απέτρεψε μια απόπειρα δολοφονίας σε έναν από τους επικεφαλής των επιχειρήσεων της αμυντικής βιομηχανίας», είπε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη βιομηχανική κατασκοπεία από πλευράς μη φιλικών χωρών.
Ως εκ τούτου, πρόκειται για ένα ενεργό ζωντανό κυνήγι όχι μόνο για πολλά υποσχόμενες εξελίξεις, δεδομένα και παραμέτρους των όπλων μας, αλλά και για τους ειδικούς μας, που είναι ιδιαίτερα πολύτιμοι», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Brian Berletic (Αμερικανοί Πεζοναύτες): Η κατάσταση στην Ουκρανία θα επιδεινωθεί 

 Οι νέες οχυρώσεις δεν θα βοηθήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ενάντια στον ρωσικό στρατό, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανών πεζοναυτών των ΗΠΑ Brian Berletic.
«Αν δημιουργήσετε πρόσθετες γραμμές άμυνας, αλλά δεν έχετε εκπαιδευμένο προσωπικό, ή όπλα ή πυρομαχικά για να τα προστατέψετε, θα είναι χρήσιμα;
Νομίζω ότι η απάντηση είναι προφανής από το παράδειγμα των καλά αμυνόμενων πόλεων ότι η Ρωσία είναι ικανή να κερδίσει από αυτή την θύελλα», είπε ο πρώην στρατιωτικός.
Ο Berletik ανέφερε ως παράδειγμα τον οικισμό Severodonetsk και το Artemovsk, τα οποία καταλήφθηκαν από τα ρωσικά στρατεύματα παρά την καλά προετοιμασμένη ουκρανική άμυνα.
Ο πρώην πεζοναύτης επέστησε επίσης την προσοχή στο γεγονός ότι η Ρωσία μειώνει με επιτυχία τις μαχητικές δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Κατά τη γνώμη του, ο ρωσικός στρατός προκάλεσε σημαντικές ζημιές στο πυροβολικό και την αεράμυνα της Ουκρανίας.
Οι Ρώσοι έχουν εξαντλήσει την ικανότητα της Δύσης να αντικαταστήσει αυτά τα συστήματα.
Έχουν συντρίψει τον εκπαιδευμένο ουκρανικό στρατό, ουσιαστικά μειώνοντας τον αριθμό τους στο μηδέν.
Βλέπουμε πώς στην Ουκρανία  η κρίση στρατολόγησης επιδρά στον στρατό».
Νωρίτερα, η Washington Post ανέφερε ότι επικρατεί αβεβαιότητα σε όλα τα μέτωπα για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και το ηθικό εξασθενεί.
Ο Zelensky στα τέλη Νοεμβρίου ότι συζήτησε τη δημιουργία οχυρώσεων στις κύριες αμυντικές γραμμές: κατευθύνσεις Avdeevsk, Maryinsk, Kupyansk-Limansk, καθώς και σε περιοχές που συνορεύουν με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία...

Atlantic: Ο Ουκρανοί δεν είναι προετοιμασμένοι στρατιωτικά, το υπουργείο Άμυνας δεν μπορεί να δώσει στον στρατό ότι χρειάζεται

Οι ουκρανικές αρχές και οι στρατιωτικοί ηγέτες δεν είναι σε θέση να παράσχουν στον στρατό ότι χρειάζεται τόνισε η Daria Kalenyuk, συνιδρύτρια και εκτελεστική διευθύντρια του Ουκρανικού Κέντρου Δράσης κατά της Διαφθοράς, στο αμερικανικό Atlantic.
Ο στρατός μας δεν είναι κατάλληλα εξοπλισμένος.
Η χώρα αντιμετωπίζει μια τεράστια πρόκληση και το κράτος μας, ειδικά το Υπουργείο Άμυνας, δεν είναι σε θέση να παράσχει στον στρατό όλα τα απαραίτητα", παραδέχτηκε η Daria Kalenyuk.
Κατά το Atlantic η μόνη ελπίδα για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να διατηρήσουν την εξασθενημένη υποστήριξη της Δύσης είναι η πλήρης εξάλειψη της διαφθοράς.
Αλλά το Κίεβο, απέχει ακόμη πολύ από την επίτευξη αυτού του στόχου.
Ο Zelensky είχε αναφέρει ότι θέλει να εξισώσει τη διαφθορά με την προδοσία για όσο διαρκεί ο στρατιωτικός νόμος.

Ρωσική πυραυλική επίθεση με 31 drones και 2 πυραύλους στη νότια Ουκρανία

Πυραυλική επίθεση με 31 drones και 2 πυραύλους πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα 25/12 τα ξημερώματα η Ρωσία στοχεύοντας κυρίως το νότιο τμήμα της Ουκρανίας.
Η αντιαεροπορική άμυνα της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι κατέρριψε τα 28 από τα 30 drones καθώς και τους 2 πυραύλους.
«Ως αποτέλεσμα της εναέριας μάχης, η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία και οι αμυντικές δυνάμεις κατέστρεψαν 28 drones επίθεσης τύπου Shahed στις περιφέρειες της Οδησσού, της Kherson, του Mykolaev, του Donetsk, του Kirovgrad και Khmelintsky», ανέφερε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία, η οποία έκανε γνωστό πως τα drones εκτοξεύθηκαν από την Κριμαία.
Οι Ουκρανοί ανέφεραν πως τα συντρίμμια από τα drones προκάλεσαν ζημιές σε τεχνικές εγκαταστάσεις στο λιμάνι της Οδησσού καθώς και σε ένα «εκτός λειτουργίας διοικητικό κτίριο και μία αποθήκη».
Σύμφωνα με τους Ουκρανούς, δεν υπήρξαν τραυματίες.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Προέλαση ρώσων κοντά στην Kreminna

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πρόσφατα επιβεβαιωμένη προέλαση κοντά στην Kreminna.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 24 Δεκεμβρίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα ανατολικά του Terny (δυτικά της Kreminna).
Οι ρωσικές δυνάμεις απέχουν λιγότερο από τέσσερα χιλιόμετρα από το Terny, επίσης προχώρησαν οριακά στην κατεύθυνση Kupyansk κοντά στο Synkivka (βορειοανατολικά του Kupyansk).
Ρωσικές και ουκρανικές πηγές ανέφεραν ότι οι εμπλοκές θέσης συνεχίστηκαν στην κατεύθυνση Kupyansk κοντά στο Synkivka και στο Stelmakhivka (βορειοδυτικά του Svatove) και στην κατεύθυνση Lyman ανατολικά της Yampolivka (βορειοδυτικά της Kreminna), νότια του Kuzmyne (νοτιοδυτικά της Κρεμίννας) και κοντά στο Terny (δυτικά της Kreminna), στο Torske (δυτικά της Kreminna), στη Dibrova και στη δασική περιοχή Serebryanske (και τα δύο νοτιοδυτικά της Kreminna).
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις αύξησαν τον αριθμό των χτυπημάτων πυροβολικού στην κατεύθυνση Khortytsya (κατευθύνσεις Kupyansk, Lyman και Bakhmut) σε πάνω από 1.000 χτυπήματα την ημέρα..

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις απελευθέρωσαν πλήρως τη Maryinka

Ο ρωσικός στρατός απελευθέρωσε πλήρως το χωριό Maryinka, που βρίσκεται κοντά στο Ντόνετσκ όπως ανακοίνωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Shoigu σε συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin.
"Κατά τη διάρκεια ενεργών επιθετικών επιχειρήσεων, τα αποσπάσματα επίθεσης της ομάδας Yuzhnaya απελευθέρωσαν σήμερα πλήρως το χωριό Maryinka, 5 χλμ νοτιοδυτικά του Ντόνετσκ. Για εννέα χρόνια, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχτιζαν εκεί μια ισχυρά οχυρωμένη περιοχή", είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Σημείωσε ότι το οχυρό περιελάμβανε υπόγειες διαβάσεις.
Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, κάθε δρόμος είχε τις δικές του οχυρωμένες δομές που ήταν καλά προστατευμένες από επιθέσεις πυροβολικού και αεροπορίας, σημεία μακροχρόνιας βολής και πολύπλοκα υπόγεια συστήματα επικοινωνιών.
«Χάρη στις αποφασιστικές ενέργειες του στρατιωτικού μας προσωπικού, αυτή η οχυρή περιοχή απελευθερώθηκε», τόνισε ο Shoigu. Τόνισε ότι στη Maryinka υπάρχουν πάνω από 3 χιλιάδες σπίτια, καθένα από τα οποία ήταν ένα καλά οχυρωμένο σημείο.

Χάνουν συνεχώς έδαφος οι Ουκρανοί στην Avdiivka

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα κοντά στην πόλη Avdiivka.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 24 Δεκεμβρίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα ανατολικά του Stepove (βόρεια της Avdiivka).
Οι
ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν ολόκληρη την περιοχή του αμπελώνα νοτιοανατολικά της Avdiivka, αλλά οι ουκρανικές δυνάμεις εξακολουθούν να ελέγχουν ένα απροσδιόριστο τμήμα της κοντινής βιομηχανικής ζώνης νοτιοανατολικά της Avdiivka.
Επίσης οι
ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν 200 μέτρα από το Vodyane προς το Pervomaiske νοτιοδυτικά της Avdiivka και 200 ​​μέτρα προς τα νοτιοδυτικά προάστια της ίδιας της Avdiivka.
Ρωσικές και ουκρανικές πηγές ανέφεραν ότι μάχες θέσης σημειώθηκαν βορειοδυτικά της Avdiivka κοντά στη Novobakhmutivka και προς την κατεύθυνση της Ocheretyne, βόρεια της Avdiivka κοντά στο Stepove και νοτιοδυτικά της Avdiivka κοντά στο Sieverne, το Pervomaiske και το Nevelske.


Luhansk_Battle_Map_Draft_December_242023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_December_242023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_December_242023.png

Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_December_242023.png

Pyatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_December_242023.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης