Τελευταία Νέα
Διεθνή

Houthi προς ΗΠΑ: Υποσχόμαστε ότι θα γίνει φλεγόμενη αρένα η Ερυθρά Θάλασσα εάν δεν την εγκαταλείψετε

tags :
Houthi προς ΗΠΑ: Υποσχόμαστε ότι θα γίνει φλεγόμενη αρένα η Ερυθρά Θάλασσα εάν δεν την εγκαταλείψετε
Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν τους Houthi ότι επιτέθηκαν στο MV Saibaba, ένα δεξαμενόπλοιο αργού πετρελαίου με σημαία Ινδίας, ιδιοκτησίας της Γκαμπόν, με drone
Οι αντάρτες Houthi της Υεμένης ανανέωσαν την προειδοποίησή τους προς τις δυνάμεις των ΗΠΑ, καλώντας τις να εγκαταλείψουν γρήγορα την Ερυθρά Θάλασσα προτού γίνει «μια φλεγόμενη αρένα».
«Η Ερυθρά Θάλασσα θα είναι μια φλεγόμενη αρένα εάν η Αμερική και οι σύμμαχοί της συνεχίσουν τον εκφοβισμό τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Houthi, Mohammed Abdulsalam, σε δήλωση που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο al-Masirah της ομάδας την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023.
Η προειδοποίηση ήρθε καθώς οι ΗΠΑ κατηγόρησαν τους Houthi ότι επιτέθηκαν στο MV Saibaba, ένα δεξαμενόπλοιο αργού πετρελαίου με σημαία Ινδίας, ιδιοκτησίας της Γκαμπόν, με drone, γεγονός το οποίο ο Abdulsalam αρνήθηκε ισχυριζόμενος ότι ένα αμερικανικό ναυτικό αντιτορπιλικό που βρισκόταν πίσω από αυτή την επίθεση με πυραύλους στο νότιο άκρο της Ερυθράς Θάλασσας.
«Ενώ ένα αεροπλάνο που ανήκε στο ναυτικό μας εκτελούσε αναγνωριστική πτήση στην Ερυθρά Θάλασσα, ένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο άνοιξε πυρ με πολλαπλά όπλα», εξήγησε ο Abdulsalam, προσθέτοντας ότι ένας από τους πύραυλους εξερράγη κοντά στο MV Saibaba, το οποίο επλέε από ρωσικά λιμάνια. προς νότο.
Ο εκπρόσωπος κατήγγειλε τη «στρατιωτικοποίηση της Ερυθράς Θάλασσας» από την Αμερική και τους εταίρους της, λέγοντας ότι «αποτελούν απειλή για τη διεθνή θαλάσσια ναυσιπλοΐα» και τους ζήτησε να εγκαταλείπυν την περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης