Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ωμή αλήθεια του Stavridis (ΝΑΤΟ): Να στείλουμε όπλα στην Ουκρανία - Δεν υπερασπιζόμαστε το Κίεβο, προστατεύουμε τις ΗΠΑ

Η ωμή αλήθεια του Stavridis (ΝΑΤΟ): Να στείλουμε όπλα στην Ουκρανία - Δεν υπερασπιζόμαστε το Κίεβο, προστατεύουμε τις ΗΠΑ
Ο πρώην Ανώτατος Διοικητής των Συμμάχων του ΝΑΤΟ James Stavridis ομολογεί ότι στην Ουκρανία διεξάγεται ένας πόλεμος αντιπροσώπων και όχι μία σύγκρουση της χώρας με τη Ρωσία.
Σχετικά Άρθρα
Η πιο ξεκάθαρη παραδοχή έστω και από πρώην υψηλόβαθμο αξιωματούχο των ΗΠΑ για τη σύγκρουση στην Ουκρανία είναι γεγονός.
Ο απόστρατος ναύαρχος των ΗΠΑ και πρώην Ανώτατος Διοικητής των Συμμάχων του ΝΑΤΟ James Stavridis ομολογεί ότι
στην Ουκρανία διεξάγεται ένας πόλεμος αντιπροσώπων και όχι μία σύγκρουση της χώρας με τη Ρωσία.

Πόλεμος αντιπροσώπων με τη βούλα

«Πρέπει να παρέχουμε στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία.
Ο σκοπός τους είναι δίκαιος», είπε ο Stavridis σε συνέντευξή του με τον Νεοϋορκέζο δισεκατομμυριούχο επίσης ομογενή John Catsimatidis.
«Είναι μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση.
Και εδώ η πραγματική δράση δεν είναι στην πραγματικότητα για το Κίεβο.
Η πραγματική δράση είναι για την Ουάσιγκτον», είπε αποκαλυπτικά ο πρώην στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ
, επιβεβαιώνοντας ότι η ουκρανική κρίση δεν είναι στην πραγματικότητα μια σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αλλά ένας «πόλεμος αντιπροσώπων» μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ στον οποίο οι Ουκρανοί είναι που χρησιμοποιούνται ως τροφή για τα πυροβόλα για χάρη των γεωπολιτικών συμφερόντων της Ουάσιγκτον.
Επικαλούμενος την «επιτυχία» της στρατηγικής των ΗΠΑ μέχρι σήμερα στη στόχευση των ρωσικών δυνάμεων «χωρίς να σκοτωθεί ούτε ένας αμερικανός στρατιώτης,
ο Stavridis τόνισε πως έχει κοστίσει στην Ουάσιγκτον μόνο το ετήσιο 5% του αμερικανικού προϋπολογισμού για την Άμυνα.

«Μπορούμε να αντέξουμε οικονομικά» - Πόλεμος αντιπροσώπων και στην Ερυθρά Θάλασσα

«Μπορούμε να αντέξουμε οικονομικά να το κάνουμε αυτό, και πρέπει.
Επομένως, ανησυχώ για τον πόλεμο στην Ουκρανία μόνο εάν οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί μας δεν τηρήσουν τη δέσμευση που έχουμε αναλάβει να υποστηρίξουμε την Ουκρανία», επισήμανε.
Ο απόστρατος ναύαρχος συνέχισε να προωθεί έναν άλλο πόλεμο αντιπροσώπων στον οποίο προφανώς πιστεύει ότι οι ΗΠΑ θα έπρεπε να εμπλακούν, αναφέροντας την «κακή συμπεριφορά του Ιράν» ως την αιτία της κλιμάκωσης των εντάσεων στη Μέση Ανατολή εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα.
«Οι Ιρανοί ενθαρρύνουν μια ομάδα ανταρτών γνωστή ως Houthi να επιτεθεί στη ναυτιλία στην Ερυθρά Θάλασσα και στη Βόρεια Αραβική Θάλασσα.
Ενθαρρύνουν τη Hezbollah μια τρομοκρατική ομάδα στο βόρειο τμήμα του Ισραήλ να συνεχίσει να πυροδοτεί την κατάσταση εκεί.
Πάνω από όλα παρέχουν άμεση στρατιωτική υποστήριξη στη Hamas.
Έτσι, ως απάντηση, οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν δύο αεροπλανοφόρα, μια εκστρατευτική μονάδα Πεζοναυτών, μισή ντουζίνα μοίρες επιθετικών αεροσκαφών, έτσι ώστε δυστυχώς η πιθανότητα αυτού του πολέμου Ισραήλ- Hamas να επεκταθεί και να συμπεριλάβει πόλεμο με το Ιράν με την εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών;» ρώτησε τον Stavridis ο Catsimatidis.
« John, δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε αυτό», απάντησε ο Αμερικανός ναύαρχος.

Γεράκι ο Stavridis

Ο πρώην διοικητής του ΝΑΤΟ προκάλεσε αίσθηση για τα επιθετικά αισθήματά του σχετικά με την ουκρανική κρίση.
Το καλοκαίρι, πρότεινε να αναπτυχθούν δυνάμεις του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα για να στοχοποιήσουν ρωσικά πολεμικά πλοία εάν προσπαθούσαν να διενεργήσουν νηοψίες αγνοώντας την πιθανότητα μιας τέτοιας στρατηγικής να πυροδοτήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ο Stavridis έχει επίσης εκφράσει την αντίθεσή του στις δυνάμεις εντός των ΗΠΑ, που θα μπορούσαν να ωθήσουν την Ουάσιγκτον να περιορίσει τις παγκόσμιες αυτοκρατορικές της δραστηριότητες.
Προειδοποίησε ότι μια δεύτερη προεδρία Trump «θα ήταν μια τεράστια στρατηγική και ιστορική αποτυχία εκ μέρους του έθνους μας».
Ο Trump έχει επανειλημμένα διακηρύξει ότι θα μπορούσε να τερματίσει την ουκρανική σύγκρουση σε «24 ώρες».
Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν χορηγήσει σχεδόν 200 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική, οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία μέχρι σήμερα, με δυτικούς αξιωματούχους να αναζητούν απεγνωσμένα τρόπους για να συνεχίσουν να στέλνουν περισσότερα μετρητά προς τα ανατολικά εν μέσω της παραπαίουσας δημόσιας υποστήριξης και των αυξανόμενων οικονομικών δυσκολιών στο εσωτερικό.
Μεταξύ των μέτρων που συζητούνται είναι η πιθανή παράνομη κατάσχεση 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία και η παράδοσή τους στο Κίεβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης