Διεθνή

Houthi: Λάθος εκτόξευση πυραύλου από αμερικανικό πολεμικό πλοίο – Βρίσκονται σε σύγχυση και πανικό

Houthi: Λάθος εκτόξευση πυραύλου από αμερικανικό πολεμικό πλοίο – Βρίσκονται σε σύγχυση και πανικό
Εξηγήσεις για το περιστατικό με την έκρηξη πυραύλου κοντά σε πλοίο με σημαία Γκαμπόν
Tο κυβερνών κίνημα Ansar Allah (Houthi) στη βόρεια Υεμένη κατήγγειλε ένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο ότι εκτόξευσε κατά λάθος πύραυλο στην Ερυθρά Θάλασσα σε μια προσπάθεια να καταρρίψει το αναγνωριστικό drone του, το οποίο οδήγησε σε έκρηξη πυραύλου κοντά σε πλοίο με σημαία Γκαμπόν, ένας αξιωματούχος είπε ο εκπρόσωπος Mohammed Abdessalam στο κανάλι του στο Telegram .
«Ενώ ένα μη επανδρωμένο αναγνωριστικό αεροσκάφος που ανήκε στο Ναυτικό της Υεμένης πραγματοποιούσε αναγνώριση πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα, ένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο άνοιξε πυρ με πολλαπλά πυροβόλα όπλα, επιδεικνύοντας κατάσταση σύγχυσης και πανικού.
Ένας από τους πύραυλους εξερράγη κοντά στο πλοίο ιδιοκτησίας της Γκαμπόν στα νότια της Ερυθράς Θάλασσας, το οποίο προερχόταν από ρωσικό λιμάνι», σημείωσε ο Abdessalam.
Ο εκπρόσωπος των Houthi επεσήμανε ότι η απειλή για τη διεθνή θαλάσσια κυκλοφορία προκύπτει ως αποτέλεσμα της στρατιωτικοποίησης της Ερυθράς Θάλασσας από της ΗΠΑ και τους εταίρους τους, οι οποίοι «εξασφαλίζουν την ασφάλεια των πλοίων της εχθρικής ισραηλινής οντότητας».
Νωρίτερα , οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι ως απάντηση στις αυξανόμενες επιθέσεις των Houthi εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα που σχετίζονται με το Ισραήλ ή κατευθύνονται προς τα λιμάνια του, μαζί με άλλες δέκα χώρες θα ξεκινήσουν επιχείρηση για την προστασία της ναυτιλίας στην Ερυθρά Θάλασσα.
Σε απάντηση σε αυτό, ο Ansar Allah προειδοποίησε ότι διατηρούν το δικαίωμα να επιτεθούν σε πλοία χωρών που συμμετέχουν στον κοινό συνασπισμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης