Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρώιμη νίκη της Ακροδεξιάς: Η ευρωπαϊκή ελίτ προσχώρησε στην πολιτική των «κλειστών συνόρων» - Υποκριτική επίκληση των αξιών

Πρώιμη νίκη της Ακροδεξιάς: Η ευρωπαϊκή ελίτ προσχώρησε στην πολιτική των «κλειστών συνόρων»  - Υποκριτική επίκληση των αξιών
ο νέο σύμφωνο της ΕΕ για τη μετανάστευση θα επιτρέψει σε χώρες όπως η Γερμανία να.. πετάξουν τους μετανάστες τους στην Ουγγαρία ή να πληρώσουν ένα τεράστιο πρόστιμο. - Είναι σαφές ότι οι φιλελεύθεροι δεν πιστεύουν τη ρητορική τους για τα ανοιχτά σύνορα...
Σημαία ευκαιρίας οι αξίες της πολιτισμικότητας και των ανοικτών συνόρων για την ευρωπαϊκή ελίτ καθότι ενόψει της ανάδειξης σε πρώτη πολιτική δύναμη των δυνάμεων της άκρας δεξιάς στην στις επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές στο περίφημο σύμφωνο για τη μετανάστευση ενσωμάτωσε το πλαίσιο αντιμεταναστευτικής πολιτικής το οποίο προωθούν με συνέπεια τα κόμματα αυτά εδώ και αρκετό καιρό.
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Βρετανού πρωθυπουργού Rishi Sunak όταν παρευρέθηκε σε εκδήλωση τους κόμματος της Ιταλίδας πρωθυπουργού Giorgia Meloni πρόσφατα ότι η Ευρώπη χρειάζεται ριζική αλλαγή στην πολιτική χορήγησης ασύλου ενώ ταυτόχρονα συνέπηξε συμμαχία με την Ιταλίδα πρωθυπουργό για την πολιτική διμερών συμφωνιών για τη μεταφορά παράτυπων μεταναστών σε τρίτες χώρες (η Ρουάντα για τη Μεγάλη Βρετανία και η Αλβανία για την Ιταλία).

Οι αρχές και οι πραγματικότητα

Χώρες όπως η Γερμανία, οι οποίες ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τη μεταναστευτική κρίση της Ευρώπης, αρέσκονται πάντα να εξαγγέλλουν ότι είναι ανοιχτές στη μαζική μετανάστευση και την πολυπολιτισμικότητα.
Ωστόσο, η ρητορική τους συχνά συγκρούεται με την πραγματικότητα καθώς τα κοινωνικά προβλήματα και οι αντιδράσεις από τα μαζικά ρεύματα μεταναστών συνιστούν μια θεματική η οποία βαραίνει πλέον αρκετά στις αποφάσεις των εκλογικών σωμάτων – εάν κρίνουμε από τις επιδόσεις των κομμάτων της άκρας δεξιάς.
Τώρα, με τη Γερμανία να αντιμετωπίζει έναν αριθμό ρεκόρ αιτούντων άσυλο, η κοινή και πολιτική διάθεση μετατοπίζεται ενάντια στη μετανάστευση, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την ανοδική άνοδο της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD).
Η τρικομματική κυβέρνηση της Γερμανίας —και στην πραγματικότητα ολόκληρο το πολιτικό κατεστημένο— βρίσκεται δέσμιο αυτού του προβλήματος.
Η ίδια ιστορία μιας ανερχόμενης αντιμεταναστευτικής δεξιάς διαδραματίζεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία και η Ολλανδία.
Political agreement on the key pillars of the New Pact on Migration and Asylum
To λάθος mandra και η λαθροχειρία

Το σύμφωνο της ΕΕ για το άσυλο και τη μετανάστευση, το οποίο ουσιαστικά έχει οριστικοποιηθεί, είναι μια προσπάθεια για τα κράτη που υποστήριξαν τα ανοιχτά σύνορα, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, να μεταφέρουν τα θαύματα της… ελεύθερης μετακίνησης σε άλλα κράτη που έχουν απορρίψει την πολυπολιτισμικότητα και τη μαζική μετανάστευση.
Με άλλα λόγια, το mantra ότι «η διαφορετικότητα και η πολυπολιτισμικότητα είναι η δύναμή μας» χτιζόταν πάντα πάνω στο ψέμα και στο συναίσθημα παρά στην πραγματικότητα — και αυτό το νέο σύμφωνο είναι απλώς ένα άλλο στοιχείο απόδειξης ότι αυτό συμβαίνει.

Ο μηχανισμός αλληλεγγύης

Οι νέοι κανόνες της ΕΕ περιλαμβάνουν έναν υποχρεωτικό «μηχανισμό αλληλεγγύης», ο οποίος είναι ένας εύσχημος όρος για τις «αναγκαστικές ποσοστώσεις μεταναστών».
Η φιλελεύθερη Δύση θέλει να πετάξει τους μετανάστες της σε χώρες όπως η Ουγγαρία, και βοηθά τη δυτική πολιτική ελίτ να επιτύχει ταυτόχρονα δύο στόχους.
Από τη μια πλευρά, είναι σε θέση να απειλήσουν την ομοιογενή φύση χωρών όπως η Ουγγαρία και να δημιουργήσουν μεταναστευτικά ghettos σε αυτά τα κράτη.
Από την άλλη πλευρά, το νέο σύμφωνο απαλλάσσει επίσης αυτές τις δυτικές χώρες από το βάρος των δικών τους κακών πολιτικών.
Η Ουγγαρία έχει ήδη απαντήσει, λέγοντας ότι απορρίπτει τη μεταρρύθμιση του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου (ΚΕΣΑ) «με τον πιο έντονο τρόπο».
«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να εισέλθει παρά τη θέλησή μας», είπε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjártó στους δημοσιογράφους την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023.
«Κανείς από τις Βρυξέλλες ή οπουδήποτε αλλού δεν μπορεί να μας πει ποιον θα αφήσουμε να εισέλθει στη χώρα μας και αρνούμαστε με τον πιο έντονο τρόπο να τιμωρηθούμε γι' αυτό».
Ο νέος κανόνας λέει ότι έως και 30.000 μετανάστες μπορούν να ανακατανεμηθούν σε όλη την Ευρώπη από χώρες όπως η Γερμανία σε χώρες όπως η Ουγγαρία, η οποία παραδοσιακά απορρίπτει τους αιτούντες άσυλο.
Στιγμιότυπο_οθόνης_2023-12-24_184605.png
Σύμφωνα με το νέο σύστημα, οι κυβερνήσεις θα πρέπει να πληρώνουν 20.000 ευρώ για κάθε μετανάστη που απορρίπτουν.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι όλοι αυτοί οι μετανάστες υποτίθεται ότι θα σώσουν τα συνταξιοδοτικά μας συστήματα και θα αναζωογονήσουν τις οικονομίες μας – όπως διατείνεται και η ελληνική κυβέρνηση όσον αφορά τη πρόσφατη νομοθεσία για την παροχή άδειας παραμονής σε όσους εργαζονται στον πρωτογενή τομέα - πρέπει να αναρωτηθεί κανείς γιατί η ΕΕ προσπαθεί να τους επιβάλει σε άλλες χώρες και να τους αναγκάζει να πληρώνουν μια μικρή περιουσία κάθε φορά που τους απορρίπτουν.
Δεν θα έπρεπε χώρες όπως η Γερμανία να αγωνίζονται για να διατηρήσουν τον εκρηκτικό μεταναστευτικό πληθυσμό της;
Η απάντηση είναι ότι η φιλελεύθερη τάξη πραγμάτων είναι χτισμένη πάνω σε ένα βουνό ψεμάτων.
Outlook on Migration : EU migratory flows & policy framework.
H υποκρισία της «Αριστεράς»

Η συμφωνία πρέπει ακόμη να επικυρωθεί από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των κρατών μελών της ΕΕ, αλλά αυτά τα τελευταία βήματα είναι συνήθως τυπικά.
Το σύμφωνο περιέχει ορισμένες διατάξεις για αυστηρότερες διαδικασίες ασύλου στα εξωτερικά σύνορα.
Για παράδειγμα, όσοι προέρχονται από χώρες που θεωρούνται «ασφαλείς» μπορούν να κρατηθούν σε σκληρά στρατόπεδα υποδοχής και δήθεν να απελαθούν γρήγορα.
Ωστόσο, όπως ήδη γνωρίζουμε, οι μετανάστες μπορούν απλώς να πετάξουν τα διαβατήριά τους, να πουν ψέματα για την εθνικότητά τους και να πουν ότι είναι από τη Συρία ή τη Γάζα.
Στο τέλος, η ΕΕ και τα φιλομεταναστευτικά κόμματα και οι ΜΚΟ της θα διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει ουσιαστική μείωση στον αριθμό των μεταναστών που εισέρχονται στην Ευρώπη.
Η πραγματικότητα είναι ότι οι περισσότεροι στην Αριστερά, εκτός από αυτούς τους λίγους αληθινούς πιστούς, δεν ανταποκρίνονται πραγματικά στην προοδευτική ιδεολογία γύρω από τη διαφορετικότητα και τη μετανάστευση.
Στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία ή ζουν σε ομοιογενείς περιοχές όπου τα παιδιά τους πηγαίνουν σχολείο και δεν απειλούνται από τη διαφορετικότητα.
Βλέπουν αυτούς τους μετανάστες μόνο ως ένα φτηνό εργατικό δυναμικό προς εκμετάλλευση και ένα εκλογικό σώμα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να παραμείνουν στην εξουσία — για πάντα.
Οι Βρυξέλλες και οι φιλελεύθεροι ηγέτες της ΕΕ ακολούθησαν αυτόν τον δρόμο εδώ και χρόνια, μιλώντας για τα οφέλη της διαφορετικότητας, ενώ συνάπτουν συμφωνίες δισεκατομμυρίων ευρώ με μουσουλμανικές χώρες όπως η Τουρκία για να εμποδίσουν τους μετανάστες να περάσουν στην Ευρώπη.
Πάντα επρόκειτο για διαχειριζόμενο δημογραφικό μετασχηματισμό και δεν μπορεί να συμβεί πολύ γρήγορα, διαφορετικά κόμματα όπως το AfD ή η Εθνική Συσπείρωση ενδέχεται να αποκτήσουν εξουσία.
Στην περίπτωση του νέου συμφώνου για το άσυλο και τη μετανάστευση, οι κυβερνώντες βλέπουν την ευκαιρία να εξάγουν το πρόβλημά τους σε άλλες χώρες, ενώ παράλληλα αυξάνουν τη νόμιμη μετανάστευση από χώρες όπως η Ινδία και η Κίνα.

Οι Ευρωπαίοι δεν θα ανεχθούν αυτή τη εξαπάτηση  και θα αγκαλιάσουν την αληθινή πολιτική αλλαγή στις επικείμενες Ευρωεκλογές των ερχόμενο Ιούνιο πριν πνίξει ο δημογραφικός μετασχηματισμός τις φωνές τους και την ψήφο τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης