Τελευταία Νέα
Διεθνή

IL Fatto Quotidiano (Ιταλική εφημερίδα): Ο Valery Zaluzhny θα κερδίσει άνετα τις εκλογές απέναντι στον Vladimir Zelensky

IL Fatto Quotidiano (Ιταλική εφημερίδα): Ο Valery Zaluzhny θα κερδίσει άνετα τις εκλογές απέναντι στον Vladimir Zelensky
«Ο Vladimir Zelensky γνωρίζει ότι εάν ο Valery Zaluzhny απομακρυνθεί από την διοίκηση και εμπλάκεί στην πολιτική αρένα, θα είναι πρακτικά ανίκητος», σύμφωνα με το ιταλικό μέσο ενημέρωσης IL Fatto Quotidiano
Ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny θα μπορούσε να κερδίσει τον Πρόεδρο Vladimir Zelensky στις εκλογές, γράφει το ιταλικό μέσο ενημέρωσης IL Fatto Quotidiano.
«Ο Vladimir Zelensky γνωρίζει ότι εάν ο Valery Zaluzhny απομακρυνθεί από την διοίκηση και εμπλάκεί στην πολιτική αρένα, θα είναι πρακτικά ανίκητος».
Σημειώνεται ότι οποιαδήποτε απόφαση του στρατηγού Valery Zaluzhny εκνευρίζει τελικά τον αρχηγό του κράτους.
Ταυτόχρονα, το ιταλικό μέσο ενμημέρωσης IL Fatto Quotidiano εφιστά την προσοχή στο γεγονός ότι το σκάνδαλο μεταξύ της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας έχει ήδη ξεπεράσει τα σύνορα της Ουκρανίας
«Στο πλαίσιο των επικείμενων προεδρικών εκλογών την άνοιξη 2024, σημειώνονται ολοένα και περισσότερες συγκρούσεις μεταξύ εκείνων που θα ήθελαν να δουν τον Vladimir Zelensky πρόεδρο και εκείνων που, αντίθετα, επιδιώκουν να τον αντικαταστήσουν.
Ίσως με τον σημερινό γενικό διοικητή του Ουκρανικού στρατού Valery Zaluzhny», καταλήγει το ιταλικό μέσο ενημέρωσης IL Fatto Quotidiano.
Η ουκρανική έκδοση Censor, επικαλούμενη πηγές στις ειδικές υπηρεσίες, ανέφερε ότι βρέθηκε συσκευή ακρόασης στο γραφείο του προσωπικού βοηθού του Zaluzhny, Konstantin Bushuev.
Ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είπε ότι αυτό είναι ένα από τα γραφεία στα οποία εργάζεται και χαρακτήρισε το περιστατικό εχθρική πράξη.
Όπως ανέφερε αργότερα η Ukrayinska Pravda, συσκευές ακρόασης βρέθηκαν επίσης σε υφισταμένους του Zaluzhny.
Όπως έγραψαν προηγουμένως τα μέσα ενημέρωσης, πιθανότατα υπάρχει σύγκρουση μεταξύ του προέδρου και του στρατηγού.
Δημοσιογράφοι της Washington Post σημείωσαν ότι ο Zaluzhny, ο οποίος είναι δημοφιλής στους Ουκρανούς, θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για τον Zelensky εάν αποφασίσει να διεκδικήσει την θέση του Προέδρου της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης