Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραλογισμός: Πρόταση για αύξηση του φόρου εισοδήματος στη Γερμανία για να δοθεί βοήθεια στην Ουκρανία

Παραλογισμός: Πρόταση για αύξηση του φόρου εισοδήματος στη Γερμανία για να δοθεί βοήθεια στην Ουκρανία
Τι προτείνει η πρόεδρος του Γερμανικού Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων
Απίστευτη πρόταση από μέλος της ομάδας των «σοφών» που συμβουλεύουν τη γερμανική κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική.
Η Monika Schnitzer, η πρόεδρος του Γερμανικού Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων πρότεινε το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023 αύξηση του φόρου εισοδήματος σε ολόκληρη τη Γερμανία προκειμένου να διασφαλιστεί μεγαλύτερη στρατιωτική υποστήριξη της Ουκρανίας λόγω της έλλειψης νέων δεσμεύσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες για την παροχή οικονομικής βοήθειας.
«Οι ειδικές περιστάσεις απαιτούν ειδικά μέτρα.
Μια πιθανή απάντηση σε αυτή την πρόκληση θα μπορούσε να είναι μια επιβάρυνση αλληλεγγύης της Ουκρανίας στο φόρο εισοδήματος για στρατιωτική βοήθεια», δήλωσε ο Schnitzer σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Rheinische Post.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος Robert Habeck δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι το Βερολίνο θα πρέπει να είναι έτοιμο να αναλάβει περισσότερες ευθύνες και να αυξήσει τις δαπάνες υπό το πρίσμα της αποδυνάμωσης της δυτικής υποστήριξης προς την Ουκρανία.
Στις 13 Δεκεμβρίου, το υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας αποφάσισε να διαθέσει 8 δισεκατομμύρια ευρώ (8,6 δισεκατομμύρια δολάρια) ως μέρος του προϋπολογισμού του 2024 για τη χρηματοδότηση της πολεμικής προσπάθειας της Ουκρανίας και τη ενισχύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ για τους Ουκρανούς πρόσφυγες.
Οι δυτικές χώρες παρέχουν στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης