Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατά κύματα επιθέσεις της Hezbollah στο Ισραήλ – Εκτόξευσε τις ισχυρές ρουκέτες Burkan

Κατά κύματα επιθέσεις της Hezbollah στο Ισραήλ – Εκτόξευσε τις ισχυρές ρουκέτες Burkan
Οι μαχητές της σιιτικής οργάνωσης βομβάρδισαν με σφοδρότητα την Bayad Blida και εκτόξευσαν βαριές ρουκέτες Burkan στην τοποθεσία Jal al-Alam
Η Hezbollah εξαπέλυσε νέο κύμα επιθέσεων κατά των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF) από το νότιο Λίβανο στις 23 Δεκεμβρίου 2023.
Η σιιτική οργάνωση έβαλε στο στόχαστρο θέσεις Ισραηλινών στρατιωτών κοντά στην περιοχή Birkat Risha, στο λόφο al-Tihat και στο όρος Nadhar .
Οι μαχητές βομβάρδισαν με σφοδρότητα την Bayad Blida και εκτόξευσαν βαριές ρουκέτες Burkan στην τοποθεσία Jal al-Alam.
Οπτικό υλικό στο διαδίκτυο δείχνει μεγάλες εκρήξεις κοντά στον ισραηλινό οικισμό Shlomi.
Ωστόσο, δεν αναφέρθηκαν θύματα.
Σύμφωνα με τη Hezbollah οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν «για να στηρίξουν τον ακλόνητο παλαιστινιακό λαό στη Λωρίδα της Γάζας και για να υποστηρίξουν τη γενναία και έντιμη αντίστασή του».
Σε απάντηση στις επιθέσεις της Hezbollah ο Ισραηλινός Στρατός πραγματοποίησε σφοδρές αεροπορικές επιδρομές κατά της πόλης Kafr Kila στο νότιο Λίβανο.
Τα λιβανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης έντονες επιθέσεις πυροβολικού στις πόλεις al-Naqoura, Tayr, Harf, al-Jabin, Mays Al-Jabal, Ramiyah και Aita Al-Shaab.
Δεν υπήρξαν θύματα.
Οι συγκρούσεις στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ ξέσπασαν αρχικά μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, με τη Hezbollah και τους συμμάχους της να πραγματοποιούν επιθέσεις για την υποστήριξη της Γάζας.
Από τις 23 Δεκεμβρίου, οι συγκρούσεις στα σύνορα είχαν ως αποτέλεσμα τέσσερις θανάτους αμάχων από την ισραηλινή πλευρά, καθώς και τον θάνατο 9 Ισραλινών στρατιωτών.
Από την πλευρά του Λιβάνου, περισσότεροι από 130 έχουν σκοτωθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης