Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Ο Ουκρανός πρέσβης αρνείται τις γερμανικές πιέσεις για ειρηνευτική συμφωνία με τη Ρωσία

Politico: Ο Ουκρανός πρέσβης αρνείται τις γερμανικές πιέσεις για ειρηνευτική συμφωνία με τη Ρωσία
Η αναφορά στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel την Παρασκευή (22/12) για έναν μυστικό «Ρωσικό δείπνο» στη γερμανική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον στα τέλη Οκτωβρίου
Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στη Γερμανία απέρριψε το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023 τους ισχυρισμούς ότι το Βερολίνο ενδέχεται να πιέζει κεκλεισμένων των θυρών το Κίεβο για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας με τη Ρωσία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico.
Οι εικασίες έχουν τροφοδοτηθεί από μια αναφορά στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel την Παρασκευή (22/12) για ένα μυστικό «Ρωσικό δείπνο» στη γερμανική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον στα τέλη Οκτωβρίου, κατά το οποίο ο στενότερος συνεργάτης του Γερμανού Καγκελαρίου Olaf Scholz, ο επικεφαλής της καγκελαρίας Wolfgang Schmidt, φέρεται να «επαίνεσε» την πρόταση του αμερικανικού think tanker Samuel Charap για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία μέσω μιας επιβεβλημένης διαπραγμάτευσης με τη Μόσχα.
Σε μια συνέντευξη στον γερμανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό RRB, ο Oleksii Makeiev, ο Ουκρανός πρεσβευτής στο Βερολίνο, αρνήθηκε ότι η γερμανική κυβέρνηση πίεζε το Κίεβο να αποδεχθεί ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μόνιμη απώλεια ουκρανικού εδάφους. Η πίεση «επίσης δεν συνέβαινε» πίσω από κλειστές πόρτες, πρόσθεσε ο Makeiev.
Αξιωματούχος της γερμανικής καγκελαρίας δήλωσε ότι ο Schmidt απορρίπτει τους «αβάσιμους ισχυρισμούς» στο ρεπορτάζ του Spiegel.
Ο Scholz και άλλοι δυτικοί ηγέτες έχουν επανειλημμένα τονίσει ότι το Κίεβο μόνο του πρέπει να αποφασίσει πότε και υπό ποιες συνθήκες θα καταλήξει σε ειρηνευτική συμφωνία με τη Μόσχα.
Ο σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας της καγκελαρίας, Jens Plötner, έγραψε σε ένα κοινό άρθρο με τον Andriy Yermak, τον επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού Προέδρου, νωρίτερα αυτό το μήνα ότι «μια απλή κατάπαυση του πυρός σήμερα θα ισοδυναμούσε με νομιμοποίηση της αρπαγής γης από τη Ρωσία. ο δρόμος για μια ακόμη διαρκή σύγκρουση».
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν είναι διατεθειμένος να συζητήσει για την ειρήνη με την Ουκρανία έως ότου επιτύχει τους στρατιωτικού του στόχους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης