Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναντικατάστατος ο ρόλος της Κίνας στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Νότου – Το 2023 ήταν μόλις η αρχή

Αναντικατάστατος ο ρόλος της Κίνας στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Νότου – Το 2023 ήταν μόλις η αρχή
Ο Zhang Jiadong, διευθυντής του Κέντρου Νοτιοασιατικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Fuda έκανε αναφορά στον ανταγωνισμό της Ινδίας
Υπήρξε μια έκρηξη διεθνών συνεδρίων που επικεντρώθηκαν στην έννοια του Παγκόσμιου Νότου φέτος (2023), καθιστώντας το «έτος του Παγκόσμιου Νότου», δήλωσε ο Zhang Jiadong, διευθυντής του Κέντρου Νοτιοασιατικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Fudan, κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνέδριου των Global Times που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023.
Κατά τη διάρκεια αυτού του έτους, ο Παγκόσμιος Νότος έχει συγκεντρώσει σημαντική προσοχή, με ορισμένους να σημειώνουν ότι η Ινδία επιβεβαιώνει ενεργά την παρουσία της και προσπαθεί να αποκλείσει την Κίνα μεταξύ των χωρών του Παγκόσμιου Νότου.
Ο Zhang αναγνώρισε την πιθανότητα ορισμένες χώρες να εκμεταλλευτούν αυτή την ευκαιρία για να καθιερωθούν ως ο αυτοαποκαλούμενος «ηγέτης του Παγκόσμιου Νότου».
Ωστόσο, τόνισε ότι η θέση της Κίνας στον Παγκόσμιο Νότο δεν μπορεί να αντικατασταθεί εύκολα.
Η Κίνα, ως αναπτυσσόμενη χώρα, είναι σταθερό μέλος των κρατών του Παγκόσμιου Νότου για δεκαετίες και αυτή η διαρκής εταιρική σχέση δεν μπορεί να υπονομευτεί.
Εξωτερικοί περισπασμοί ή ενέργειες δεν θα επηρεάσουν τη συνεργασία μεταξύ της Κίνας και των χωρών του Παγκόσμιου Νότου, σημείωσε ο Zhang.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης