Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ισραήλ εισέρχεται στην 3η και τελική φάση της στρατιωτικής επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας – Τι περιλαμβάνει

Το Ισραήλ εισέρχεται στην 3η και τελική φάση της στρατιωτικής επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας – Τι περιλαμβάνει
Το Τελ Αβίβ ετοιμάζεται να τερματίσει τη στρατιωτική του επίγεια επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας ως μέρος του τρίτου σταδίου του πολέμου του τις επόμενες εβδομάδες, ανέφερε την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023 η ισραηλινή δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός επικαλούμενος ανώνυμες πηγές ανέφερε ότι ο ισραηλινός στρατός «ετοιμάζεται να περάσει στην τρίτη φάση της επιχείρησης στη Γάζα τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με τα επιχειρησιακά δεδομένα».
«Η τρίτη φάση περιλαμβάνει τον τερματισμό της χερσαίας επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας, τη μείωση των δυνάμεων του στρατού και την αποστράτευση εφεδρειών, την ένταση σε αεροπορικές επιδρομές και τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας στα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Λωρίδας της Γάζας», σύμφωνα με τις πηγές.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο στρατός «κατέλαβε τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους της βόρειας περιοχής της Λωρίδας της Γάζας, ενώ αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες να προχωρήσει στη νότια περιοχή της Λωρίδας της Γάζας».
Τουλάχιστον 472 Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης στον παλαιστινιακό θύλακα στις 27 Οκτωβρίου, σύμφωνα με στοιχεία του ισραηλινού στρατού.
Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Walla και ο ισραηλινός τηλεοπτικός σταθμός Channel 12 ανέφεραν την Πέμπτη (21/12) ότι μία από τις μονάδες στη Γάζα, γνωστή ως Ταξιαρχία Golani, έχασε 44 στρατιώτες σε 70 ημέρες μάχης.
Η ταξιαρχία έφυγε από τη Γάζα για να «αναδιοργανώσει τις τάξεις της και να επισκεφθεί τις οικογένειές τους για λίγες μέρες», αναφέρεται.
Μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου της παλαιστινιακής αντιστασιακής ομάδας, Hamas, το Ισραήλ σφυροκόπησε τη Λωρίδα της Γάζας, σκοτώνοντας περισσότερους από 20.000 Παλαιστίνιους, κυρίως γυναίκες και παιδιά, και τραυματίζοντας 53.320, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές στον θύλακα.
Η ισραηλινή επίθεση άφησε τη Γάζα σε ερείπια, με το μισό απόθεμα κατοικιών της παράκτιας επικράτειας να έχει υποστεί ζημιές ή να έχει καταστραφεί και σχεδόν 2 εκατομμύρια άνθρωποι να εκτοπίζονται εντός του πυκνοκατοικημένου θύλακα εν μέσω ελλείψεων σε τρόφιμα και καθαρό νερό.
Οι κάτοικοι στην πόλη της Γάζας αντιμετωπίζουν την πείνα, δήλωσε το Σάββατο (23/12) ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). «Η πείνα είναι παρούσα και σκοτώνει στη Γάζα», έγραψε ο Tedros Adhanom Ghebreyesus στην πλατφόρμα X.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης