Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας αποσταθεροποίησης παγκοσμίως

tags :
Ιράν: Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας αποσταθεροποίησης παγκοσμίως
Τι επισημαίνει ο πρόεδρος του Ιράν Ebrahim Raisi
Εν μέσω συνεχιζόμενων εντάσεων σχετικά με την υποστήριξη των ΗΠΑ για την τελευταία επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα, ο Πρόεδρος του Ιράν Ebrahim Raisi κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι είναι ο «μεγαλύτερος παράγοντας αστάθειας» σε ολόκληρο τον κόσμο το Σάββατο 23 
Κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Διάσκεψης της Τεχεράνης για την Παλαιστίνη, ο Raisi καταδίκασε τις ΗΠΑ, που ισχυρίζονται ότι υπερασπίζονται την ελευθερία και τη δημοκρατία, ως δράστες μεγάλων εγκλημάτων και παγκόσμιας αστάθειας.
«Αυτοί που ισχυρίζονται ότι προστατεύουν την ελευθερία και τη δημοκρατία έχουν δείξει ότι είναι οι δράστες των μεγαλύτερων εγκλημάτων, φυλετικών διακρίσεων και παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», είπε ο Raisi.
«Έχει γίνει σαφές σε όλους ότι οι ΗΠΑ όχι μόνο δεν είναι παράγοντας σταθερότητας σε καμία περιοχή του κόσμου, αλλά ήταν και παραμένουν ο μεγαλύτερος παράγοντας αστάθειας και έλλειψης ασφάλειας παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένου του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Συρίας, του Λίβανου. και σε άλλα μέρη του κόσμου».
Η δήλωσή του ακολουθεί τους ισχυρισμούς του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin ότι η Αμερική δεν επιδιώκει πόλεμο με το Ιράν και προτρέπει την Τεχεράνη να αποκλιμακώσει τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή.
Αλλά ο Austin καταδίκασε επίσης τις αυξανόμενες επιθέσεις στην περιοχή από δυνάμεις «που συνδέονται με το Ιράν», απειλώντας τους πληθυσμούς της περιοχής και κλιμακώνοντας τη σύγκρουση Ισραήλ - Παλαιστίνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης