Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Στόχος των κυρώσεων ο εκφοβισμός των εμπορικών μας εταίρων – Οι ΗΠΑ υπονομεύουν τα ίδια τα συμφέροντά τους

Ρωσία: Στόχος των κυρώσεων ο εκφοβισμός των εμπορικών μας εταίρων – Οι ΗΠΑ υπονομεύουν τα ίδια τα συμφέροντά τους
Τι επισήμανε σε δηλώσεις του ο Ρώσος πρεσβευτής στις ΗΠΑ
Ο Ρώσος πρεσβευτής στις ΗΠΑ δήλωσε το Σάββατο ότι οι τελευταίες κυρώσεις της Ουάσιγκτον στοχεύουν στον εκφοβισμό των εμπορικών εταίρων της Μόσχας.
Ο Anatoly Antonov επεσήμανε σε σχόλιο στον λογαριασμό της πρεσβείας στο Telegram ότι η πλειονότητα των τελευταίων περιορισμών στρέφεται εναντίον οργανισμών σε τρίτες χώρες.
«Οι περισσότερες αποφάσεις που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ στρέφονται εναντίον οργανισμών σε τρίτες χώρες. Υπό το πρόσχημα των γεωπολιτικών συνθημάτων, υπάρχει η επιθυμία να εκφοβίσουν τους εταίρους μας και να τους αναγκάσουν να διακόψουν τους αμοιβαία επωφελείς δεσμούς με τη Ρωσική Ομοσπονδία», τόνισε.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden υπέγραψε την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2023 ένα διάταγμα που αποσκοπεί στην ενίσχυση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και προβλέπει τη δυνατότητα επιβολής περιορισμών σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που, σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, πραγματοποιούν συναλλαγές προς το συμφέρον του ρωσικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος.
Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε αργότερα ότι επιβάλλει απαγόρευση στην εισαγωγή ορισμένων κατηγοριών ρωσικών ψαριών και συναφών προϊόντων.
Ο Antonov αναφέρθηκε επίσης την αδυναμία των ΗΠΑ να κατανοήσουν ότι «οι απερίσκεπτες ενέργειές τους ενισχύουν την τεχνητή διαίρεση της παγκόσμιας αγοράς» και βλάπτουν τα συμφέροντά τους.
«Αυτές (οι ΗΠΑ) υπονομεύουν το καθεστώς της δικαιοδοσίας του δολαρίου στα μάτια του Παγκόσμιου Νότου και των δορυφόρων τους», σημείωσε.
Επιπλέον, οι κυρώσεις της Ουάσιγκτον αναιρούν τη δυνατότητα αποκατάστασης ενός διαλόγου αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης