Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lambsdorff (Γερμανός πρέσβης): Πρέπει να διατηρήσουμε τις σχέσεις με τη Ρωσία, είναι η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο

Lambsdorff (Γερμανός πρέσβης): Πρέπει να διατηρήσουμε τις σχέσεις με τη Ρωσία, είναι η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο
«Η Ρωσία ήταν και παραμένει η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο, έχει μόνιμη έδρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και είναι επίσης ο άμεσος γείτονας της ΕΕ», δήλωσε ο Γερμανός πρέσβης στη Μόσχα 
Σχετικά Άρθρα
Το Βερολίνο θα πρέπει να αλληλεπιδράσει με τη Μόσχα παρά τις διαφορετικές θέσεις για το ζήτημα της Ουκρανίας, δήλωσε ο Γερμανός πρεσβευτής στη Ρωσία Alexander Lambsdorff σε συνέντευξή του στο RND.
«Η Ρωσία ήταν και παραμένει η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο, έχει μόνιμη έδρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και είναι επίσης ο άμεσος γείτονας της ΕΕ.
Με βάση αυτά τα δεδομένα, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη Ρωσία», επεσήμανε.
«Ο πρωταρχικός μας στόχος θα πρέπει να είναι να τερματίσουμε τον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας το συντομότερο δυνατό και να διασφαλίσουμε μια διαρκή ειρήνη με βάση το διεθνές δίκαιο, ώστε οι Ουκρανοί να μην υποφέρουν άλλο», πρόσθεσε ο Γερμανός πρέσβης.
Μιλώντας για πιθανές ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, σημείωσε ότι «η απόφαση υπό ποιες συνθήκες θα ξεκινήσουν οι συνομιλίες θα ληφθεί στο Κίεβο».
Σχολιάζοντας το 12ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ στη Ρωσία, ο Lambsdorff τόνισε ότι «οι κυρώσεις δεν είναι ένα κουμπί απενεργοποίησης».
«Δεν μπορείς να επιβάλεις κυρώσεις ή να αλλάξεις τη συμπεριφορά του μέρους που στοχεύουν οι περιορισμοί σε μια στιγμή.
Οι κυρώσεις έχουν σχεδιαστεί για να αυξήσουν το κόστος που σχετίζεται με ορισμένες αποφάσεις και είναι αποδεδειγμένο», είπε απαντώντας στην ερώτηση αν ήταν το σωστό βήμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης