Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spiegel: Καταρρέει δημοσκοπικά ο Olaf Scholz έπεσε στη 14η θέση στη βαθμολογία αποδοχής των πολιτικών στη Γερμανία

Spiegel: Καταρρέει δημοσκοπικά ο Olaf Scholz έπεσε στη 14η θέση στη βαθμολογία αποδοχής των πολιτικών στη Γερμανία
Σύμφωνα με την κατάταξη της εταιρίας δημοσκοπήσεων Verian, ο σημερινός καγκελάριος έχασε 14 ποσοστιαίες μονάδες και διολίσθησε στην14η θέση σε σύνολο 20 πολιτικών
Τον Δεκέμβριο, ο γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz έπεσε περισσότερο στο ποσοστό αποδοχής των Γερμανών πολιτικών σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel.
Σύμφωνα με την κατάταξη της εταιρίας δημοσκοπήσεων Verian, ο σημερινός καγκελάριος έχασε 14 ποσοστιαίες μονάδες και διολίσθησε στην14η θέση σε σύνολο 20 πολιτικών.
Μεταξύ των εκπροσώπων του κυβερνώντος συνασπισμού, το επίπεδο έγκρισης της γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών Annalena Bärbock και της υπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας Nancy Feser, μέλους του κόμματος του Scholz, μειώθηκε επίσης (μείον -4%).
Ταυτόχρονα, η βαθμολογία του επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας δεν άλλαξε: διατήρησε τη δεύτερη θέση στη λίστα μετά τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Frank-Walter Steinmeier.
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Markus Soeder είδε αύξηση της δημοτικότητας του κατά 7% και η πολιτικός Sarah Wagenknecht (συν 8%).
Τον Νοέμβριο, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών πάγωσε τον προϋπολογισμό για πρόσθετες κρατικές δαπάνες μέχρι το τέλος του 2023.
Το μέτρο αυτό επηρέασε σχεδόν το σύνολο της κατανομής του προϋπολογισμού διαφόρων τμημάτων της χώρας.
Στις 13 Δεκεμβρίου το Γερμανικό Υπουργικό Συμβούλιο, αφιερωμένες στην επίλυση της δημοσιονομικής κρίσης, κατά τις οποίες αποφασίστηκε η μείωση του προϋπολογισμού για το 2024 κατά 17 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης