Τελευταία Νέα
Διεθνή

New York Times: Η Ρωσία έχει την πρωτοβουλία στο μεγαλύτερο μέρος του πεδίου μάχης στην Ουκρανία

New York Times:  Η Ρωσία έχει την πρωτοβουλία στο μεγαλύτερο μέρος του πεδίου μάχης στην Ουκρανία
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, τις τελευταίες εβδομάδες, οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο νέων εδαφών
Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν καταλάβει την πρωτοβουλία στο μεγαλύτερο μέρος του μετώπου στη ζώνη ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, γράφει η New York Times.
«Οι πρόσφατες επιθέσεις της Ρωσίας αποτελούν επίσης περαιτέρω απόδειξη ότι η Ρωσία έχει πάρει σταθερά την πρωτοβουλία στο μεγαλύτερο μέρος του πεδίου της μάχης».
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, τις τελευταίες εβδομάδες, οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο νέων εδαφών.
Με τη σειρά του, ο αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, Άμυνας και Πληροφοριών της Ουκρανίας, Egor Chernev, δήλωσε στους New York Times ότι η κατάσταση στο μέτωπο είναι δύσκολη και σταδιακά χειροτερεύει.
Σύμφωνα με τον ίδιο, χωρίς αμερικανικά πυρομαχικά, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις άρχισαν να χάνουν τα εδάφη που φέρεται να κατέλαβαν στην πρόσφατη αντεπίθεση.
Από τις 4 Ιουνίου 2023, ο ουκρανικός στρατός προσπάθησε ανεπιτυχώς για πέντε μήνες να επιτεθεί στις κατευθύνσεις Yuzhnodonetsk, Artemovsk και Zaporozhye, ρίχνοντας στη μάχη ταξιαρχίες εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ και οπλισμένες με ξένο εξοπλισμό.
Ο ουκρανικός στρατός, ωστόσο απέτυχε έχασε στην αντεπίθεση 159.000 στρατιώτες, 121 αεροσκάφη, 766 τανκς, συμπεριλαμβανομένων 37 Leopards, καθώς και 2.348 τεθωρακισμένα οχήματα διαφόρων τάξεων, συμπεριλαμβανομένων 50 Bradley.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης