Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιο επίσημο και πιο δυτικό δεν γίνεται – NYT: Η Ρωσία έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλο το μέτωπο της Ουκρανίας

Πιο επίσημο και πιο δυτικό δεν γίνεται – NYT: Η Ρωσία έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλο το μέτωπο της Ουκρανίας
H Ρωσία σημειώνει πρόοδο «σε μια κρίσιμη στιγμή» για την ουκρανική κυβέρνηση, σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία έχει αναλάβει την πρωτοβουλία στο μεγαλύτερο μέρος του πεδίου μάχης στην Ουκρανία, αναφέρουν οι New York Times.
Οι πρόσφατες προελάσεις της Ρωσίας κοντά στην Avdiivka, γύρω από το Kupyansk, το Bakhmut και τη Marinka «είναι περαιτέρω απόδειξη ότι η Ρωσία έχει πάρει σταθερά την πρωτοβουλία σε μεγάλο μέρος του πεδίου της μάχης» στην Ουκρανία, αναφέρει το δημοσίευμα.
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι η Ρωσία σημειώνει πρόοδο «σε μια κρίσιμη στιγμή» για την κυβέρνηση του Κιέβου καθώς οι εσωτερικές πολιτικές διαμάχες στις ΗΠΑ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν εμποδίσει την παράδοση πακέτων στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία.
«Αυτή τη στιγμή, η κατάσταση στην πρώτη γραμμή είναι δύσκολη και σταδιακά επιδεινώνεται», δήλωσε στην εφημερίδα ο Yegor Chernev, αντιπρόεδρος της επιτροπής εθνικής ασφάλειας, άμυνας και πληροφοριών του ουκρανικού νομοθετικού σώματος.
«Χωρίς αμερικανικά πυρομαχικά, αρχίζουμε να χάνουμε εδάφη που κατακτήσαμε δύσκολα αυτό το καλοκαίρι», παραδέχθηκε ο Ουκρανός αξιωματούχος.
Οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν σε επίθεση στις αρχές Ιουνίου 2023.
Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Sergey Shoigu, το Κίεβο έχει χάσει από τότε 159.000 στρατιώτες, 121 αεροσκάφη, 766 άρματα μάχης και 2.348 τεθωρακισμένα οχήματα.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα πει ότι η επίθεση απέτυχε να φέρει σημαντικά αποτελέσματα στην Ουκρανία.
Τις τελευταίες εβδομάδες, υπήρξαν πολλές δηλώσεις στη Δύση και στο Κίεβο ότι η αντεπίθεση δεν ήταν αρκετά επιτυχημένη και ότι η Ουκρανία αντιμετωπίζει αδιέξοδο στο πεδίο της μάχης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης