Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη Γερμανίας: Άδεια τα κέντρα εκπαίδευσης Leopard 2 - Έχουν συντριβεί οι Ουκρανοί, δεν υπάρχουν πια στρατιώτες

Αποκάλυψη Γερμανίας: Άδεια τα κέντρα εκπαίδευσης Leopard 2 - Έχουν συντριβεί οι Ουκρανοί, δεν υπάρχουν πια στρατιώτες
Στα γερμανικά κέντρα όπου οι Ουκρανοί διδάσκονται πώς να χειρίζονται άρματα μάχης Leopard 2, μόνο οι μισές θέσεις είναι κατειλημμένες, γεγονός που υποδηλώνει έλλειψη προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων ακόμη και για εκπαίδευση, αναφέρει η Die Welt
Τα γερμανικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν σημαντικές λεπτομέρειες για τις ουκρανικές δυνάμεις και τις σοβαρές απώλειες που έχουν υποστεί στο μέτωπο από την ρωσική πλευρά. 
Ειδικότερα, το Κίεβο φαίνεται πια πως χρειάζεται να στρατολογεί περισσότερους από 20.000 στρατιώτες κάθε μήνα για να αντικαταστήσει τους νεκρούς και τους τραυματίες του, με τις καθημερινές απώλειες να φτάνουν τους 800 στρατιώτες. 
Στα γερμανικά κέντρα όπου οι Ουκρανοί διδάσκονται πώς να χειρίζονται άρματα μάχης Leopard 2, μόνο οι μισές θέσεις είναι κατειλημμένες, γεγονός που υποδηλώνει έλλειψη προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων ακόμη και για εκπαίδευση, αναφέρει η Die Welt.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Zelensky σχετικά με το αίτημα της διοίκησης των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων να κινητοποιήσει επιπλέον έως και μισό εκατομμύριο Ουκρανούς, η Die Welt σημείωσε ότι «αρχικά» αυτά τα λόγια «προκάλεσαν σοκ» και συζήτηση για το «ποιος θα κληθεί να στρατευθεί».
Με βάση την Die Welt, τέτοιες δηλώσεις δείχνουν πόσο «δύσκολη είναι η κατάσταση για την Ουκρανία», παρά το γεγονός ότι προβλήματα με την κινητοποίηση υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό.
«Ακούμε, για παράδειγμα, και από τη Γερμανία, ότι στα εκπαιδευτικά κέντρα όπου, για παράδειγμα, γίνεται εκπαίδευση σε άρματα μάχης Leopard 2, μόνο οι μισές περίπου θέσεις είναι κατειλημμένες αυτή τη στιγμή.
Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει αρκετός κόσμος για εκπαίδευση, και εάν αυτός ο πόλεμος διαρκέσει περισσότερο, φυσικά θα προκαλέσει προβλήματα.
Γιατί τελικά, όλα εξαρτώνται από το πόσους στρατιώτες έχει η κάθε πλευρά στη διάθεσή της τόνισε η Die Welt.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης