Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλλαγή γραμμής από τη Hamas: Είμαστε σε επικοινωνία με όλες τις φατριές για ενιαία παλαιστινιακή στάση

Αλλαγή γραμμής από τη Hamas: Είμαστε σε επικοινωνία με όλες τις φατριές για ενιαία παλαιστινιακή στάση
«Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία ακόμη και με την κοινωνία καθώς και με ΜΚΟ» λέει ανώτατο στέλεχος της οργάνωσης
Εν μέσω ρεπορτάζ ότι η Hamas διαπραγματεύεται με άλλες παλαιστινιακές φατρίες για το μέλλον της Γάζας, ο Husam Badran, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της οργάνωσης αναφέρει ότι έχουν μιλήσει στις φατρίες για τα παλαιστινιακά εδάφη συνολικά.
«Η κατεχόμενη Δυτική Όχθη και η Λωρίδα της Γάζας αποτελούν αναπόσπαστα μέρη των παλαιστινιακών εδαφών και πρέπει να διατηρήσουμε την εδαφική μας ακεραιότητα. Εμείς στη Hamas βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με όλες τις παλαιστινιακές φατρίες, ακόμη και με την κοινωνία και τις ΜΚΟ», τόνισε ο Badran στο Al Jazeera.
«Ο σκοπός είναι να απευθυνθούμε στον εξωτερικό κόσμο ως παλαιστινιακός λαός, όχι ως μία ή δύο φατρίες. Επιδιώκουμε μια ενιαία παλαιστινιακή στάση» εξήγησε, σηματοδοτώντας μία σημαντική αλλαγή στη στάση της σουνίτικης οργάνωσης, που ως τώρα λειτουργούσε απέναντι στα πεπραγμένα της Fatah.
Ο Badran πρόσθεσε ότι η Hamas πιστεύει πως αυτή τη «δυστυχισμένη στιγμή», πρέπει να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός για να αποκατασταθεί η Παλαιστινιακή ενότητα και να δημιουργηθεί μια ενιαία πολιτική στάση που θα μπορούν αργότερα να εγκρίνουν οι Παλαιστίνιοι στα κατεχόμενα εδάφη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης