Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Θυελλώδεις άνεμοι και πλημμύρες - «Μπλακ άουτ» στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης

Γερμανία: Θυελλώδεις άνεμοι και πλημμύρες - «Μπλακ άουτ» στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης
DW: Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει από την Πέμπτη κυρίως τη βόρεια Γερμανία
Οι Γερμανοί ετοιμάζονται για τα Χριστούγεννα, πολλοί βρίσκονται ήδη καθοδόν για τα πατρικά τους όμως το νέο κύμα κακοκαιρίας Zoltan, που πλήττει πολλές περιοχές της Γερμανίας κυρίως στον βορρά, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα.
Με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους, κατά τόπους καταιγίδες και πλημμύρες, το κύμα κακοκαιρίας προκάλεσε σοβαρά προβλήματα υπερχείλισης ποταμών σε πολλές περιοχές, όπως το Αμβούργο.
Σοβαρά προβλήματα και εικόνες χάους παρατηρούνται μέχρι σήμερα στο γερμανικό σιδηροδρομικό δίκτυο, με πολλές καθυστερήσεις και ακυρώσεις σε τρένα μεγάλων αποστάσεων, κυρίως μεταξύ Αμβούργου και πόλεων της νότιας Γερμανίας.
Προβλήματα επίσης σημειώθηκαν χθες- και συνεχίζουν να παρατηρούνται σήμερα- στις συνδέσεις μεταξύ Κολωνίας και Βερολίνου.
Ταυτόχρονα ακυρώθηκαν και πολλές ακτοπλοϊκές συνδέσεις στην περιοχή του Ρόστοκ, ενώ η γέφυρα Φέμαρνσουντ στο κρατίδιο του Σλέσβιχ-Xoλστάιν έκλεισε για λόγους ασφαλείας.

Φρανκφούρτη: επανήλθε η εναέρια κυκλοφoρία

Σημαντικά προβλήματα καταγράφηκαν επίσης και στο οδικό δίκτυο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.
Μόνο στη Βόννη η τοπική αστυνομία δέχθηκε πάνω από 70 κλήσεις έκτακτης ανάγκης εξαιτίας πεσμένων δέντρων και κατεστραμμένων οχημάτων.
Υλικές ζημίας καταγράφηκαν επίσης σε στέγες πολλών σπιτιών, ενώ στην Κολωνία υπέστη σοβαρές φθορές εξαιτίας των σφοδρών καιρικών φαινομένων ένα ολόκληρο φωτοβολταϊκό πάρκο.
Τα προβλήματα δεν άφησαν ανεπηρέαστη ούτε την εναέρια κυκλοφορία ενόψει των γιορτών.
Δεκάδες πτήσεις το βράδυ της Πέμπτης καθυστέρησαν ή αναγκάστηκαν να αλλάξουν προορισμό εξαιτίας της κακοκαιρίας, δεδομένου ότι στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γερμανίας απαγορεύονται οι νυχτερινές πτήσεις μετά τις 23:00 και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις δίνεται άδεια προσγείωσης αργότερα.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Fraport το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης επανήλθε το πρωί της Παρασκευής σε κανονική λειτουργία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης