Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόμβα στην ΕΕ – Η Ισπανία άσκησε veto και εμποδίζει τη συμμετοχή της Ευρώπης στην αμερικανική επέμβαση στην Ερυθρά Θάλασσα

Βόμβα στην ΕΕ – Η Ισπανία άσκησε veto και εμποδίζει τη συμμετοχή της Ευρώπης στην αμερικανική επέμβαση στην Ερυθρά Θάλασσα
Η Ισπανία άσκησε veto στη συμμετοχή της ΕΕ στην επιχείρηση Prosperity Guardian παρά το γεγονός ότι η κυβέρνησή της τάχθηκε υπέρ της συμμετοχής της Ευρώπης στην αποστολή αρκετές ώρες πριν
Σχετικά Άρθρα
Η Ισπανία εμποδίζει τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην επιχείρηση - υπό την ηγεσία των ΗΠΑ - στην Ερυθρά Θάλασσα με στόχο την προστασία των εμπορικών πλοίων από τους Houthi της Υεμένης, ανέφερε η ισπανική εφημερίδα El Confidencial.
Η Ισπανία άσκησε veto στη συμμετοχή της ΕΕ στην επιχείρηση Prosperity Guardian παρά το γεγονός ότι η κυβέρνησή της τάχθηκε υπέρ της συμμετοχής της Ευρώπης στην αποστολή αρκετές ώρες πριν, ανέφερε η εφημερίδα.
Η Μαδρίτη δεν έχει εξηγήσει στους εταίρους της, τους λόγους για την αλλαγή της πολιτικής της, ανέφερε η ίδια εφημερίδα.
Τη Δευτέρα (18/12/2023), οι ΗΠΑ ξεκίνησαν μια διεθνή επιχείρηση με στόχο την προστασία των εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα από τις επιθέσεις του αντάρτικου κινήματος Ansar Allah της Υεμένης, γνωστών και ως Houthis.
Την Πέμπτη (21/12), ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Patrick Ryder δήλωσε ότι περισσότερες από 20 χώρες έχουν μέχρι στιγμής δηλώσει τη συμμετοχή τους στον συνασπισμό, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.
Οι αντάρτες Houthi έχουν προαναγγείλει ότι θα συνεχίσουν να εμποδίζουν τη διέλευση στην Ερυθρά και την Αραβική Θάλασσα πλοίων που συνδέονται με ισραηλινές εταιρείες ή με προορισμό το Ισραήλ μέχρι να τελειώσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του τελευταίου στη Λωρίδα της Γάζας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης