Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Η νέα υπουργός υγείας του Macron ερευνάται για δωροδοκία προτού καν προλάβει να ορκιστεί

Γαλλία: Η νέα υπουργός υγείας του Macron ερευνάται για δωροδοκία προτού καν προλάβει να ορκιστεί
Η Agnès Firmin Le Bodo θεωρείται ύποπτη για την αποδοχή «περίεργων» δώρων αξίας άνω των 20.000 ευρώ μεταξύ 2015 και 2020
H νέα υπουργός Υγείας της Γαλλίας που ορίστηκε από τον Emmanuel Macron μετά την παραίτηση του Aurélien Rousseau βρίσκεται υπό έρευνα για αποδοχή αδήλωτων πολυτελών δώρων για το διάστημα κατά το οποίο εργαζόταν ως φαρμακοποιός.
Πιο συγκεκριμένα, η Agnès Firmin Le Bodo θεωρείται ύποπτη για την αποδοχή «περίεργων» δώρων αξίας άνω των 20.000 ευρώ μεταξύ 2015 και 2020, όταν εργαζόταν ως φαρμακοποιός στη Νορμανδία, σύμφωνα με έρευνα της γαλλικής ιστοσελίδας Mediapart.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, έλαβε 21 παραδόσεις προϊόντων πολυτελείας - συμπεριλαμβανομένων ρολογιών, μπουκαλιών σαμπάνιας, smartphones και τηλεόρασης - κατά τη διάρκεια των εν λόγω ετών από τα εργαστήρια Urgo, τα οποία δεν δήλωσε.
Η καρδιά της υπόθεσης εξαρτάται από τους νόμους κατά των δώρων της Γαλλίας που επιβάλλουν κανόνες διαφάνειας, τόσο στις εταιρείες που δίνουν δώρα, όσο και στους επαγγελματίες που τα λαμβάνουν.
H εκπρόσωπος του Le Bodo είπε στο Mediapart ότι «θα απαντήσει μόνο στις αρμόδιες αρχές» κατά την ακρόαση του Ιανουαρίου.
Η έρευνα αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης έρευνας για παράνομες εμπορικές πρακτικές από τα εργαστήρια Urgo, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες πρόσφεραν περισσότερα από 55 εκατομμύρια ευρώ σε δώρα σε φαρμακοποιούς σε όλη τη χώρα μεταξύ 2015 και 2021, ανέφερε το Mediapart.
Προς τούτο, η Urgo καταδικάστηκε τον Ιανουάριο του 2023 για παραβίαση του νόμου κατά των δώρων.
Υπενθυμίζεται ότι η Le Bodo ανέλαβε το ρόλο του υπουργού Υγείας την Τετάρτη, μετά την παραίτηση του πρώην υπουργού Υγείας Aurélien Rousseau λόγω του αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου της χώρας για τη μετανάστευση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης