Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετατρέπεται το ευρώ σε μαλακό νόμισμα;

Μετατρέπεται το ευρώ σε μαλακό νόμισμα;
Ανάμεικτες οι αντιδράσεις στον γερμανικό Τύπο για το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας της ΕΕ
[…] Η μεταρρύθμιση κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση.
Θα ήταν πιο λογικό να στείλουμε το ξεπερασμένο Σύμφωνο Σταθερότητας στο χρονοντούλαπο της ιστορίας».
Ή τουλάχιστον θα μπορούσε «να συνεχιστεί το πάγωμα των κανονισμών που ανεστάλησαν κατά την πανδημία.
Με αυτόν τον τρόπο η Ε.Ε. θα είχε περισσότερο χρόνο να διαμορφώσει μία πραγματική, βιώσιμη μεταρρύθμιση και όχι ένα ελλιπές σχέδιο.
Όμως ο Lindner ήταν αντίθετος σε αυτό».
«Το τέλος της υπόσχεσης σταθερότητας του ευρώ» τιτλοφορείται σχόλιο της οικονομικής επιθεώρησης Handelsblatt.
Η γερμανική εφημερίδα αναφέρει πως «όποιος βρίσκει αξία στο ίδιο το γεγονός ότι τα κράτη-μέλη, που μονίμως διαφωνούν, κατέληξαν σε συμφωνία, μπορεί να είναι ικανοποιημένος.
Αυτό όμως είναι το μοναδικό ευχάριστο νέο αναφορικά με τους νέους κανόνες για το χρέος».
Και αυτό διότι το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων είναι ένας «τυπικός ευρωπαϊκός συμβιβασμός, ο οποίος προστατεύει τα συμφέροντα όλων των μερών και ως εκ τούτου δεν λύνει κανένα πρόβλημα».
Κατά τη γερμανική εφημερίδα η συμφωνία «αυξάνει τον κίνδυνο να μετατραπεί το ευρώ σε ένα αδύναμο νόμισμα» και δεδομένου του εμμένοντος πληθωρισμού πρόκειται τελικά για έναν συμβιβασμό που «δεν συνάδει με έναν προσανατολισμό προς τη σταθερότητα».
Ωστόσο, σημαίνει αυτή η απόφαση πως δρομολογούνται πλέον κοσμογονικές αλλαγές στο ποδόσφαιρο; Κατά τον γερμανικό Τύπο, όχι.
«Η απόφαση του Δ.Ε.Ε. επιτρέπει την ίδρυση ενός νέου πρωταθλήματος – όμως αυτό δεν σημαίνει πως κάτι τέτοιο θα συμβεί άμεσα. Στο τέλος της υπόθεσης οι σύλλογοι είναι αυτοί που θα αποφασίσουν μόνοι τους σε ποια διοργάνωση θέλουν να συμμετάσχουν», σχολιάζει η S.Z.
«Είναι αλήθεια πως η απόφαση είναι κατ' αρχήν προς το συμφέρον των εμπνευστών της Super League. […] Και είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι το μονοπώλιο των ομοσπονδιών, που συχνά καταχρώνται την εξουσία τους, σχετικοποιείται. Όμως η απόφαση δεν σημαίνει ότι η Super League μπορεί να δημιουργηθεί αύριο-μεθαύριο.
Διότι οι μάνατζερ και οι επενδυτές που προωθούν τέτοιου είδους σχέδια χρειάζονται ένα πράγμα, και μάλιστα οπωσδήποτε: συλλόγους και παίκτες, που θα συμμετάσχουν σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα. Και εκεί προκύπτει το ερώτημα: από πού θα βρεθούν αυτοί;»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης