Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τον Μάρτιο 2024 η πρώτη μείωση επιτοκίων από τη Fed - Τι «βλέπουν» οι traders

Τον Μάρτιο 2024 η πρώτη μείωση επιτοκίων από τη Fed - Τι «βλέπουν» οι traders
Πιθανότητα άνω του 80% να ξεκινήσει τον Μάρτιο η μείωση των επιτοκίων
Στην εκτίμηση ότι η Federal Reserve θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια τον Μάρτιο 2024 εμμένουν οι traders, σύμφωνα με το Reuters, καθώς  τα κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν ότι οι πιέσεις στις τιμές συνέχισαν να υποχωρούν τον περασμένο μήνα, φέρνοντας τον προτιμώμενο δείκτη πληθωρισμού της Fed πιο κοντά στον στόχο του 2%.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης που είναι συνδεδεμένα με το επιτόκιο πολιτικής της Fed αντανακλούσαν τα στοιχήματα για πιθανότητα άνω του 80% να ξεκινήσει τον Μάρτιο η μείωση των επιτοκίων, μετά την έκθεση που έδειξε ότι ο δείκτης τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE) αυξήθηκε κατά 2,6% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, μετά την αύξηση κατά 2,9% τον Οκτώβριο.
Την περασμένη εβδομάδα, αφού η Fed διατήρησε το επιτόκιο πολιτικής στο εύρος 5,25%-5,50% για τρίτο συνεχόμενο μήνα, ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell έστειλε σήμα ότι η εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022 μάλλον έχει τελειώσει και το επόμενο ερώτημα στο οποίο θα στραφούν οι αξιωματούχοι, ήταν ο χρόνος μείωσης των επιτοκίων.
Οι αναλυτές τονίζουν ότι η ταχεία αποκλιμάκωση του πληθωρισμού σημαίνει ότι η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να αντιστρέψει την πορεία της για να αποφύγει την υπερβολικά σφιχτή πολιτική που θα μπορούσε να βλάψει την οικονομία.
"Εάν οι αριθμοί συνεχίσουν σε αυτή την πορεία, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η Fed να μειώσει τα επιτόκια νωρίτερα από το αναμενόμενο", δήλωσε ο Peter Cardillo, επικεφαλής οικονομολόγος της αγοράς στην Spartan Capital Securities.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης