Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ελβετία, χωρίς να είναι μέλος, εντάχθηκε στο 12ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Η Ελβετία, χωρίς να είναι μέλος, εντάχθηκε στο 12ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας
Η Ελβετία, η οποία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, υποστηρίζει τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας που επιβλήθηκαν σε σχέση με μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία
Η Ελβετία εντάχθηκε στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας που περιέχονται στο 12ο πακέτο, που είχε προηγουμένως εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανακοινώθηκε από την ελβετική κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση σημείωσε ότι το ομοσπονδιακό τμήμα (υπουργείο) Οικονομικών «διεύρυνε τον κατάλογο των κυρώσεων κατά της Ρωσίας».
Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο υπενθύμισε ότι στις 18 Δεκεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση «έλαβε νέα μέτρα κατά της Ρωσίας ως μέρος του 12ου πακέτου κυρώσεων». Από την άποψη αυτή, το ελβετικό Υπουργείο Οικονομικών στις 21 Δεκεμβρίου, «στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του, επέκτεινε το ελβετικό καθεστώς κυρώσεων σε 61 άτομα και 86 επιχειρήσεις και οργανισμούς», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ο Bern σημείωσε ότι «η 12η δέσμη κυρώσεων που εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 18 Δεκεμβρίου 2023, προβλέπει μια σειρά πρόσθετων μέτρων, συμπεριλαμβανομένης της σταδιακής απαγόρευσης της εισαγωγής διαμαντιών» από τη Ρωσία. Από τότε που η Ρωσική Ομοσπονδία ξεκίνησε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, «η εισαγωγή διαμαντιών ρωσικής προέλευσης στην Ελβετία μειώθηκε απότομα». «Επιπλέον, οι άμεσες εισαγωγές φυσικών ή συνθετικών διαμαντιών δεν πραγματοποιούνται πλέον από τη Ρωσία στην Ελβετία», τόνισε το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο. Ο υπουργός Οικονομίας ενημέρωσε την κυβέρνηση για «τα μέτρα που ελήφθησαν ως μέρος του 12ου πακέτου κυρώσεων» και «το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο θα εξετάσει γρήγορα την πιθανή υιοθέτηση νέων κυρώσεων».
Η Ελβετία, η οποία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, υποστηρίζει τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας που επιβλήθηκαν σε σχέση με μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.
Η ρωσική κυβέρνηση ενέκρινε τον Μάρτιο του περασμένου έτους μια λίστα με ξένα κράτη και εδάφη που διαπράττουν εχθρικές ενέργειες εναντίον της Ρωσίας, των εταιρειών και των πολιτών της.
Η Ελβετική Συνομοσπονδία περιλαμβάνεται σε αυτή τη λίστα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης