Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ολλανδία ετοιμάζει 18 F -16 για αποστολή στην Ουκρανία - Τι άλλο υποσχέθηκε ο Rutte στον Zelensky

Η Ολλανδία ετοιμάζει 18 F -16 για αποστολή στην Ουκρανία - Τι άλλο υποσχέθηκε ο Rutte στον Zelensky
«Η παράδοση των F-16 είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία των συμφωνιών που έγιναν για τη στρατιωτική υποστήριξη της Ουκρανίας», δήλωσε ο Ολλανδός πρωθυπουργός
Η Ολλανδία αποφάσισε να προετοιμάσει 18 μαχητικά αεροσκάφη F-16 για μεταφορά στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ολλανδός πρωθυπουργός Mark Rutte.
«Ενημέρωσα τον Volodymyr Zelensky για την απόφαση της κυβέρνησής μας», σημείωσε στο X, μετά από τηλεφωνικές συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ουκρανίας.
«Η παράδοση των F-16 είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία των συμφωνιών που έγιναν για τη στρατιωτική υποστήριξη της Ουκρανίας.
Εκτός από την άδεια εξαγωγής, πρέπει επίσης να πληρούνται ορισμένα άλλα κριτήρια για να πραγματοποιηθεί η παράδοση, συμπεριλαμβανομένων των απαιτήσεων για προσωπικό και υποδομή», πρόσθεσε.
«Αυτή η απόφαση επιβεβαιώνει τη δέσμευση της Ολλανδίας να παράσχει στην Ουκρανία την υποστήριξη που χρειάζεται», συνέχισε ο Ολλανδός πρωθυπουργός.
Η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να ξεκινήσει ενταξιακές συνομιλίες με την Ουκρανία προέκυψε επίσης κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, σύμφωνα με τον Rutte.
«Η Ολλανδία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ουκρανία καθώς συνεχίζει να εργάζεται για τις μεταρρυθμίσεις που απαιτεί η ενταξιακή διαδικασία», είπε.
Επίσης, η Ολλανδία θα «καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια» για να βεβαιωθεί ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μπορεί να καταλήξει σε απόφαση όταν θα συνεδριάσει εκ νέου τον Φεβρουάριο του 2024 για να συζητήσει την οικονομική υποστήριξη προς την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης