Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία ενισχύει τη θέση της στον κόσμο, παρά τις πιέσεις - H Δύση θα επιχειρήσει να παρέμβει στις εκλογές

Η Ρωσία ενισχύει τη θέση της στον κόσμο, παρά τις πιέσεις - H Δύση θα επιχειρήσει να παρέμβει στις εκλογές
Η Matviyenko τόνισε ότι μη φιλικές χώρες, θα επιχειρήσουν να παρέμβουν, με τρόπο κραυγαλέο και επίμονο, στην εκλογική διαδικασία
Η Ρωσία ενισχύει τη θέση της στον κόσμο παρά τις εξωτερικές πιέσεις και ο κύκλος των φίλων της μεταξύ άλλων εθνών διευρύνεται, δήλωσε η πρόεδρος της Γερουσίας, Valentina Matviyenko.
"Παρά την τεράστια εξωτερική πίεση, η Ρωσία συνεχίζει να ενισχύει τις θέσεις της στην παγκόσμια σκηνή.
Αυτό επιβεβαιώνεται από τα αποτελέσματα του 9ου Κοινοβουλευτικού Φόρουμ των BRICS στη Νότια Αφρική και της 9ης Συνόδου Κορυφής των Προέδρων των Κοινοβουλίων των χωρών της G20 στο Νέο Δελχί.
Η 147η Συνέλευση της IPU (Διακοινοβουλευτικής Ένωσης) στην Αγκόλα και οι εκδηλώσεις της φθινοπωρινής συνόδου της IPA CIS πήγαν επίσης καλά", είπε σύμφωνα με το TASS, επισημαίνοντας ότι οι Ρώσοι γερουσιαστές συμμετείχαν σε αυτές τις διεθνείς εκδηλώσεις, υπερασπίστηκαν τη θέση της Ρωσίας "και προώθησαν τη φωνή της αλήθειας".

Διευρύνεται ο κύκλος των φιλικών χωρών

"Ο κύκλος των φίλων της χώρας μας διευρύνεται.
Παρά τις όποιες αντιξοότητες.
Και αυτό είναι η καλύτερη απόδειξη ότι όλες οι προσπάθειες αποκλεισμού της Ρωσίας είναι καταδικασμένες σε αποτυχία.
Οριστικά και αμετάκλητα", τόνισε.

Στο επίκεντρο οι εκλογές

Η Matviyenko σημείωσε επίσης ότι το κεντρικό γεγονός του 2024, το οποίο υπόσχεται να είναι κρίσιμης πολιτικής και ιστορικής σημασίας για τη Ρωσία, θα είναι οι ρωσικές προεδρικές εκλογές.
"Είναι προφανές ότι μη φιλικές χώρες, τόσο τώρα όσο και στο μέλλον, θα επιχειρήσουν να παρέμβουν, με τρόπο κραυγαλέο και επίμονο, στην εκλογική μας διαδικασία, γι' αυτό και οι αρχές σε όλα τα επίπεδα και οι θεσμοί της κοινωνίας των πολιτών πρέπει να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η προεκλογική εκστρατεία να διεξαχθεί σε αυστηρή συμμόρφωση με τη ρωσική νομοθεσία και χωρίς παραβιάσεις.
Πρέπει να διασφαλίσουμε την απόλυτη νομιμότητα, τη διαφάνεια και την ανταγωνιστικότητα των εκλογών και να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διαφυλάξουμε την πολιτική σταθερότητα και την περαιτέρω ανάπτυξη της χώρας", δήλωσε.
Η κορυφαία γερουσιαστής ζήτησε από την ειδική επιτροπή του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου για την προστασία της κρατικής κυριαρχίας και την αποτροπή παρεμβάσεων στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας να "εργάζεται 24 ώρες το 24ωρο και να παρακολουθεί κάθε προσπάθεια παρέμβασης [στις εκλογές]".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης