Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sohu (ΜΜΕ Κίνας): Σύντομα ο Zelensky θα εκλιπαρεί τον Putin για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις

Sohu (ΜΜΕ Κίνας): Σύντομα ο Zelensky θα εκλιπαρεί τον Putin για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις
Η Ρωσία δηλώνει έτοιμη να διαπραγματευτεί καθώς οι απαιτήσεις της είναι ήδη γνωστές
Σύντομα ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky θα εκλιπαρεί τον Ρώσο ομόλογό του, Vladimir Putin για διαπραγματεύσεις αναφέρει σε δημοσίευμα του το κινεζικό Sohu.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ΗΠΑ ενδεχομένως να είναι έτοιμες να εγκαταλείψουν την Ουκρανία λόγω τόσο της παρατεταμένης σύγκρουσης με τη Ρωσία αλλά και του εξελισσόμενου πολέμου στο Ισραήλ, και να μην θέλουν να στείλουν περαιτέρω βοήθεια στο Κίεβο.
Άλλωστε, σύμφωνα με το Sohu, πρόσφατα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergei Lavrov υπογράμμισε πως πολλά δυτικά κράτη αρχίζουν να μελετούν το σενάριο των διαπραγματεύσεων.
«Αυτό προφανώς μοιάζει σαν να πυροβόλησαν τον Zelensky πισώπλατα.
Και το όπλο είναι στα χέρια των Συμμάχων, και πιθανότατα του πιο στενού συμμάχου τους, των ΗΠΑ.
Φοβάμαι ότι ο Putin μόλις ενημερώθηκε για αυτό, θα γέλασε και θα κατέληξε στο ότι αυτό που θα πρέπει να κάνει πλέον η Ρωσία είναι να περιμένει μέχρι να συρθεί σε αυτήν ο εχθρός και να εκλιπαρεί για διαπραγματεύσεις» υποστηρίζει ο αρθρογράφος του δημοσιεύματος.
Σημειώνεται πως η Ρωσία διαμηνύει πως είναι έτοιμη να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, εφόσον η τελευταία αποδεχθεί την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο έδαφος, μια και οι θέσεις της – περί ουδετερότητας, αποστρατιωτικοποίησης και «αποναζιστικοποίησης» της Ουκρανίας - είναι γνωστές εδώ και αρκετό καιρό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης