Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο δρόμο της ύφεσης η Βρετανία - Συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 0,1% το γ' 3μηνο του 2023

Στο δρόμο της ύφεσης η Βρετανία - Συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 0,1% το γ' 3μηνο του 2023

Tο ΑΕΠ της Βρετανίας συρρικνώθηκε κατά 0,1% το γ' τρίμηνο του 2023

Σε ύφεση φαίνεται πως βρίσκεται η βρετανική οικονομία, καθώς τα στοιχεία έδειξαν ότι η παραγωγή συρρικνώθηκε την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, λίγο μετά τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Jeremy Hunt, ότι η Τράπεζα της Αγγλίας μπορεί να μειώσει τα επιτόκια για να βοηθήσει στην τόνωση της ανάπτυξης.
Όπως ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS), το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν συρρικνώθηκε κατά 0,1% το γ' τρίμηνο του 2023. Προηγουμένως είχε εκτιμήσει ότι η οικονομία δεν παρουσίασε καμία μεταβολή σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ως επί το πλείστον άλλη μια αμετάβλητη μέτρηση.
Το ONS ανέφερε επίσης ότι η οικονομική παραγωγή το β' τρίμηνο εκτιμάται ότι δεν παρουσίασε καμία ανάπτυξη, μια αναθεώρηση προς τα κάτω από την προηγούμενη εκτίμηση για ανάπτυξη 0,2%.
Ωστόσο, ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις τον Νοέμβριο σημείωσαν άλμα πολύ μεγαλύτερο από το αναμενόμενο, σημειώνοντας αύξηση κατά 1,3% από τον Οκτώβριο, η οποία ενισχύθηκε από τις εκπτωτικές πωλήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης