Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πόλεμος στη Γάζα: Από τους πιο θανατηφόρους και καταστροφικούς στην Ιστορία

Πόλεμος στη Γάζα: Από τους πιο θανατηφόρους και καταστροφικούς στην Ιστορία
Σκόνη τα δύο τρίτα των κτηρίων στη βόρεια Γάζα
Από τους πιο θανατηφόρους και καταστροφικούς στην ανθρώπινη Ιστορία είναι ο πόλεμος που διεξάγει στη Γάζα το Ισραήλ.
Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμα του το Associated Press, το οποίο επικαλείται την ανάλυση δεδομένων από τον δορυφόρο Copernicus Sentinel 1 που πραγματοποίησαν οι καθηγητές Corey Sher από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και Jamon van Den από το πανεπιστήμιο του Όρεγκον.
Βάσει αυτών των δεδομένων, κατά την επίθεση τους οι Ισραηλινοί κατέστρεψαν πάνω από τα δύο τρίτα όλων των κτηρίων στα βόρεια εδάφη της Γάζας και τουλάχιστον το ένα τέταρτο των κτηρίων στη νότια πόλη Khan Yunis.
«Η Γάζα έχει τώρα διαφορετικό χρώμα από το διάστημα.
Είναι μια τελείως διαφορετική υφή» αναφέρουν οι επιστήμονες.

Σφοδροί βομβαρδισμοί

Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, οι βομβαρδισμοί των Ισραηλινών στη Γάζα ξεπέρασαν σε ένταση τους βομβαρδισμούς των Συμμάχων κατά της Γερμανίας στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και της Συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ για την καταστροφή του Ισλαμικού Κράτους.
Υπενθυμίζεται πως κατά την περίοδο 1942 -1945 οι Σύμμαχοι κατέστρεψαν το 10% των κτηρίων στη Γερμανία, όταν στη Γάζα έχουν ισοπεδωθεί περίπου το 33% των κτηρίων.
Κατά τις επιθέσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ την περίοδο 2014 -2017 εκτιμάται πως η Συμμαχία εξαπέλυσε τουλάχιστον 15.000 πλήγματα.
Την περασμένη εβδομάδα, το Ισραήλ ανακοίνωσε πως εξαπέλυσε 22.000 πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης