Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυτό αποτελεί ντροπή - Ισραηλινοί χτυπούν τις πόρτες αμάχων... σε ερείπια - Έχουν ήδη σχέδια ανοικοδόμησης

Αυτό αποτελεί ντροπή - Ισραηλινοί χτυπούν τις πόρτες αμάχων... σε ερείπια - Έχουν ήδη σχέδια ανοικοδόμησης
Μια ισραηλινή κτηματομεσιτική εταιρεία ήδη εισπράττει χρήματα εκπονώντας σχέδια για την κατασκευή ισραηλινών κατοικιών στη Γάζα
Αυτό αποτελεί ντροπή...
Ισραηλινοί στρατιώτες κινηματογραφούν τους εαυτούς τους να κοροϊδεύουν τα θύματα μιας εθνοκαθαρισμένης κατοικημένης περιοχής στη Γάζα.
Απίστευτο βίντεο, που ισραηλινός στρατιώτης χτυπά την πόρτα ενός ερειπίου... και αναρωτιέται γιατί κανείς δεν ανοίγει!
Όταν ανοίγει το πλάνο, δεν υπάρχει τίποτα από πίσω...

Η Ισραηλινή εταιρεία παρουσιάζει παραθαλάσσια ακίνητα στην ισοπεδωμένη Γάζα

Την ίδια ώρα, υπήρξε πρόταση μια ισραηλινής κατασκευαστικής εταιρείας που ειδικεύεται στην κατασκευή παράνομων οικισμών για την κατασκευή παραθαλάσσιων κατοικιών για Εβραίους αποίκους πάνω από τα βομβαρδισμένα ερείπια της Γάζας.
«Ένα σπίτι στην παραλία δεν είναι όνειρο», αναφέρει μια διαφήμιση που δημοσιεύτηκε από τον Harey Zahav —μια ισραηλινή εταιρεία διαβόητη για την οικοδόμηση οικισμών στην παράνομα κατεχόμενη Δυτική Όχθη— που τράβηξε τη διεθνή προσοχή μετά την προετοιμασία για τη Διάσκεψη Εποικισμού της Γάζας την περασμένη εβδομάδα στο Τελ Αβίβ.
bchgazarealestate.jpg

Η διαφήμιση απεικονίζει την απόδοση πολυτελών κατοικιών από έναν καλλιτέχνη πάνω από μια πραγματική φωτογραφία μιας γειτονιάς της Γάζας που καταστράφηκε από τις ισραηλινές επιθέσεις - οι οποίες έχουν σκοτώσει σχεδόν 20.000 ανθρώπους ενώ έχουν εκτοπίσει πάνω από το 85% των 2,3 εκατομμυρίων ανθρώπων της λωρίδας που πλήττεται από τις αρχές Οκτωβρίου.
Ενώ η ισραηλινή κυβέρνηση χρηματοδοτεί οργανώσεις εποίκων, η πρόταση του Harey Zahav εκτιμάται ότι δεν υποστηρίζεται από το κράτος.
Ωστόσο, οι επικριτές σημείωσαν ότι η υπουργός Πληροφοριών του Ισραήλ, Gila Gamliel, έχει συντάξει ένα σχέδιο για τη βίαιη εκδίωξη των κατοίκων της Γάζας στη χερσόνησο του Σινά της Αιγύπτου και ότι μια ξεχωριστή πρόταση του δεξιού think tank Misgav Institute for National Security & Sionist Strategy δήλωσε ότι «υπάρχει επί του παρόντος μια μοναδική και σπάνια ευκαιρία να εκκενωθεί ολόκληρη η Λωρίδα της Γάζας».
Τέτοια σχέδια έχουν συγκριθεί με την εθνοκάθαρση της Νάκμπα περισσότερων από 750.000 Αράβων — με τη βία και τον αναγκαστικό εκτοπισμό— από την Παλαιστίνη κατά την ίδρυση του σύγχρονου κράτους του Ισραήλ το 1948.

Ήδη έχουν αρχίσει οι πωλήσεις

«Μια ισραηλινή κτηματομεσιτική εταιρεία ήδη εισπράττει χρήματα εκπονώντας σχέδια για την κατασκευή ισραηλινών κατοικιών στη Γάζα, σε γη που ισοπεδώνεται από βόμβες», είπε η ακτιβίστρια Sarah Wilkinson στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η πρόταση του Harey Zahav έρχεται εν μέσω δηλώσεων Ισραηλινών πολιτικών και στρατιωτικών ηγετών ότι οι επικριτές λένε ότι υποκινούν ή υποστηρίζουν τη γενοκτονία των Παλαιστινίων.
Πριν από τις επιθέσεις υπό την ηγεσία της Hamas στις 7 Οκτωβρίου, πολλοί Ισραηλινοί αξιωματούχοι ζήτησαν τον επαναεποικισμό της Λωρίδας της Γάζας από την οποία έχουν απομακρυνθεί ορισμένοι ή όλοι οι Παλαιστίνιοι κάτοικοι -περίπου τα δύο τρίτα από αυτούς είναι απόγονοι προσφύγων Νάκμπα.
Ενώ το Ισραήλ απέσυρε τα στρατεύματα και τους εποίκους του από τη Γάζα το 2005, ο πολιορκημένος θύλακας εξακολουθεί να θεωρείται κατεχόμενος σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης