Διεθνή

Αγωνία στην ΕΕ για μία συμφωνία οικονομικής στήριξης της Ουκρανίας – Εκταμιεύθηκαν τα τελευταία 1,5 δισ. ευρώ

Αγωνία στην ΕΕ για μία συμφωνία οικονομικής στήριξης της Ουκρανίας – Εκταμιεύθηκαν τα τελευταία 1,5 δισ. ευρώ
Πρέπει να καταλήξουμε σε μια συμφωνία για να συνεχίσουμε να παρέχουμε στην Ουκρανία την υποστήριξη που χρειάζεται για να ανακάμψει και να ανοικοδομηθεί δήλωσε η πρόεδρος της Commission
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετέφερε το πακέτο στήριξης του Δεκεμβρίου 1,5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ως μέρος του προγράμματος μακροοικονομικής χρηματοδοτικής βοήθειας για το 2023, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Commission, Ursula Von der Leyen.
«Σήμερα εκταμιεύουμε το τελευταίο 1,5 δισ. ευρώ από το πακέτο στήριξης των 18 δισ. ευρώ για το 2023 στην Ουκρανία.
Πρέπει να καταλήξουμε σε μια συμφωνία για να συνεχίσουμε να παρέχουμε στην Ουκρανία την υποστήριξη που χρειάζεται για να ανακάμψει και να ανοικοδομηθεί.
Στεκόμαστε στο πλευρό του γείτονά μας και επίδοξου μέλους της ΕΕ», έγραψε στη σελίδα της στο κοινωνικό δίκτυο Χ.

Αναζητείται συμφωνία

Οι ηγέτες της ΕΕ απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία στις 14-15 Δεκεμβρίου για τη διάθεση 50 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ουκρανία τα επόμενα τέσσερα χρόνια, κάτι που θα απαιτούσε από τα κράτη - μέλη να καταβάλουν πρόσθετες συνεισφορές στον προϋπολογισμό της ΕΕ.
Οι διαπραγματεύσεις έχουν παραταθεί και αυτό το θέμα μπορεί να αποτελέσει το κύριο επίκεντρο της επόμενης συνόδου κορυφής της ΕΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 1η Φεβρουαρίου 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης