Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Δημοκρατικοί βουλευτές ζητούν από τον Biden να πιέσει τον Netanyahu για αλλαγή τακτικής στη Γάζα

ΗΠΑ: Δημοκρατικοί βουλευτές ζητούν από τον Biden να πιέσει τον Netanyahu για αλλαγή τακτικής στη Γάζα
Επιστολή των βουλευτών Jason Crow, Mikie Sherrill, Chrissy Houlahan, Seth Moulton, Abigail Spanberger και Elissa Slotkin στον πρόεδρο των ΗΠΑ
Μια ομάδα εκπροσώπων της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο Joe Biden αυτή την εβδομάδα, καλώντας τον να χρησιμοποιήσει την πίεση των ΗΠΑ προκειμένου να αλλάξει τη «στρατιωτική στρατηγική και τακτική του πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu στη Γάζα».
«Σας προτρέπουμε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε όλη μας τηn πίεση για να επιτύχετε μια άμεση και σημαντική αλλαγή στρατιωτικής στρατηγικής και τακτικής στη Γάζα», δήλωσαν οι Δημοκρατικοί Βουλευτές Jason Crow, Mikie Sherrill, Chrissy Houlahan, Seth Moulton, Abigail Spanberger και Elissa Slotkin στη σχετική τους επιστολή.
Οι βουλευτές εξέφρασαν τη βαθιά τους ανησυχία για την τρέχουσα στρατιωτική στρατηγική του Netanyahu στη Γάζα, δηλώνοντας ότι «ο αυξανόμενος αριθμός νεκρών αμάχων και η ανθρωπιστική κρίση είναι απαράδεκτες και δεν συνάδουν με τα αμερικανικά συμφέροντα. ούτε προωθούν την υπόθεση της ασφάλειας για το σύμμαχό μας Ισραήλ».
Σημειώνοντας ότι η τρέχουσα στρατηγική «θέτει σε κίνδυνο» τις προσπάθειες για την καταστροφή της Hamas και την απελευθέρωση όλων των ομήρων, η επιστολή αναφέρει ότι δεν έχει υπάρξει σημαντική αλλαγή στη στρατιωτική στρατηγική του Ισραήλ παρά την ώθηση από τις Επιτροπές Πληροφοριών, Ενόπλων Υπηρεσιών και Εξωτερικών Υποθέσεων.
«Έχουμε αφιερώσει τη ζωή μας στην εθνική ασφάλεια και πιστεύουμε ότι οι αξίες του έθνους μας αποτελούν πηγή αξιοπιστίας και δύναμης. Μερικοί από εμάς περάσαμε επίσης χρόνια πολεμώντας τον πόλεμο της Αμερικής κατά της τρομοκρατίας. Γνωρίζουμε από προσωπική και συχνά επώδυνη εμπειρία ότι δεν μπορείς να καταστρέψεις μια τρομοκρατική ιδεολογία μόνο με στρατιωτική δύναμη. Και μπορεί, στην πραγματικότητα, να το κάνει χειρότερο», πρόσθεσαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης