Τελευταία Νέα
Διεθνή

Όλα στη φόρα... Η εναλλακτική διαφανής σχεδίαση του HAL αποκαλύπτει τις μηχανές και τους πύραυλους του drones CATS

Όλα στη φόρα... Η εναλλακτική διαφανής σχεδίαση του HAL αποκαλύπτει τις μηχανές και τους πύραυλους του drones CATS
Το CATS Warrior είναι ένα χαμηλού κόστους ομαδικό drone με δύο κινητήρες που αναπτύχθηκε για να λειτουργεί παράλληλα και να υποστηρίζει υπάρχοντα επανδρωμένα μαχητικά αεροσκάφη της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας, όπως τα μαχητικά αεροσκάφη Tejas ή Rafale
Μια απόδοση του ινδικού συστήματος αεροσκαφών Combat Air Teaming System (CATS) στον ιστότοπο της Hindustan Aeronautics Limited (HAL) δίνει μια νέα εικόνα για τη σχεδίαση και την εσωτερική  διάταξη των drones, με περισσότερες πληροφορίες από όσα έχουν κυκλοφορήσει επίσημα σε αεροπορικές εκθέσεις και διαφημιστικό υλικό.
Το έργο, επίσημα γνωστό ως Combat Air Teaming System (CATS) Warrior, ξεκίνησε το 2018 και εκτέθηκε κατά τη διάρκεια της Aero India πέρυσι.
Το CATS Warrior είναι ένα χαμηλού κόστους ομαδικό drone με δύο κινητήρες που αναπτύχθηκε για να λειτουργεί παράλληλα και να υποστηρίζει υπάρχοντα επανδρωμένα μαχητικά αεροσκάφη της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας, όπως τα μαχητικά αεροσκάφη Tejas ή Rafale.
Το εν λόγω αεροσκάφος θα είναι ικανό να αναλαμβάνει στόχους υψηλών δυνατοτήτων με δυναντότητες επίσης επιτήρησης, αναγνώρισης και επίθεσης τόσο σε εναέριους όσο και σε επίγειους στόχους. Έχει ακτίνα μάχης 350 χιλιόμετρα (217 μίλια) και μπορεί να λειτουργήσει δια ξηράς, θάλασσας και μέσω πλοίων.
Επί του παρόντος, το drone υποβάλλεται σε δοκιμή αεροδυναμικής σήραγγας.
Η HAL εξετάζει δύο επιλογές για τον κινητήρα του drone: PTAE-7 και HTFE-25. Ο κινητήρας του UCAV θα πιστοποιηθεί έως το 2025.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης