Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban: Η Ουκρανία απέχει πολλά…πολλά χρόνια από την ένταξη στην ΕΕ – Είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας

Orban: Η Ουκρανία απέχει πολλά…πολλά χρόνια από την ένταξη στην ΕΕ – Είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας
Μη ρεαλιστική η ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ, τόνισε ο Ούγγρος πρωθυπουργός
Σχετικά Άρθρα
Η Ουκρανία απέχει πολλά χρόνια από την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban σε συνέντευξη Τύπου για τον απολογισμό του 2023.
«Η απόσταση μεταξύ της Ουκρανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ίδια με αυτή μεταξύ Μάκο και Ιερουσαλήμ», είπε, αναφερόμενος σε μια παλιά ουγγρική παροιμία που αναφέρεται σε μια μικρή πόλη της Ουγγαρίας από όπου, όπως λέει ο θρύλος, κάποιος ιππότης ταξίδεψε στους Αγίους Τόπους στον Μεσαίωνα.
«Για να το θέσω αλλιώς, θα χρειαστούν πολλά…πολλά χρόνια για να καλυφθεί αυτή η απόσταση», τόνισε.
Δήλωσε ότι δεν καταλαβαίνει γιατί κάποιος θα ξεκινήσει συνομιλίες με την Ουκρανία για την ένταξη στην ΕΕ τώρα που είναι εντελώς απροετοίμαστη.
«Φαίνεται μη ρεαλιστικό», είπε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.
«Θα ήταν πολύ καλύτερο να δημιουργηθούν πρώτα κάποιου είδους σχέσεις στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ της ΕΕ και της Ουκρανίας», πρόσθεσε.
Ο Orban εκτίμησε ότι οι συνομιλίες για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ ήταν «μια ωραία πολιτική χειρονομία, αλλά δεν θα βοηθήσει τους Ουκρανούς».
Υπενθύμισε δε ότι στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, στις 14-15 Δεκεμβρίου, τάχθηκε κατά της έναρξης των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ και πέρασε οκτώ ώρες για να υποστηρίξει την άποψή του ενώπιον ηγετών άλλων χωρών. Παραδέχτηκε ότι κατάφερε να τους αλλάξει γνώμη αν και «είχαν ισχυρά επιχειρήματα».
Ο Orban παραμένει πεπεισμένος ότι έχει δίκιο. Τέλος ξεκαθάρισε ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να γίνει δεκτή στην ΕΕ εκτός εάν το ουγγρικό κοινοβούλιο υποστηρίξει μία τέτοια κίνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης