Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gerasimov (Αρχηγός Ρωσικού Στρατού): Η ηγεμονία των ΗΠΑ στον κόσμο ανήκει στο παρελθόν, μετά τη συντριβή της Ουκρανίας

Gerasimov (Αρχηγός Ρωσικού Στρατού): Η ηγεμονία των ΗΠΑ στον κόσμο ανήκει στο παρελθόν, μετά τη συντριβή της Ουκρανίας
Το Κίεβο απέτυχε στην πολυδιαφημισμένη αντεπίθεση παρά την τεράστια δυτική υποστήριξη,υπογράμμισε ο Gerasimov
Ο ρωσικός στρατός επεκτείνει συνεχώς τις ζώνες ελέγχου προς όλες τις κατευθύνσεις στο μέτωπο της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, έκανε γνωστό ο αρχηγός του ρωσικού γενικού επιτελείου Valery Gerasimov.
Το Κίεβο απέτυχε στην πολυδιαφημισμένη αντεπίθεση παρά την τεράστια δυτική υποστήριξη, πρόσθεσε.

Αντιπαράθεση με ΗΠΑ, ΝΑΤΟ

Η ηγεμονία των ΗΠΑ και των συμμάχων τους ανήκει στο παρελθόν αλλά η Ουάσιγκτον θέλει να διατηρήσει τη «δυτικο- κεντρική παγκόσμια τάξη» με οποιοδήποτε τίμημα.
Το ΝΑΤΟ πραγματοποιεί ετησίως σχεδόν 40 ασκήσεις στα ρωσικά σύνορα και όλες εστιάζονται στην εκστρατεία κατά της Ρωσίας.
«Η ταχεία ενσωμάτωση της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη συμμαχία, η αυξανόμενη παρουσία των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη, τις περιοχές της Βαλτικής και της Μαύρης Θάλασσας, καθώς και η Αρκτική επηρεάζουν αρνητικά την κατάσταση στην Ευρώπη με προοπτικές αυξημένης αντιπαράθεσης», σημείωσε.

Δυτική υποστήριξη στο Κίεβο

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία είναι ένας υβριδικός πόλεμος αντιπροσώπων των ΗΠΑ και των συμμάχων τους εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Από τον Φεβρουάριο του 2022, το Κίεβο έχει λάβει πάνω από 5.200 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα, σχεδόν 1.500 πυροβόλα και συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης, 1.300 αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων και πάνω από 23 χιλιάδες συστήματα αντιαρματικών πυραύλων, τουλάχιστον αεροπλάνα και ελικόπτερα και 23.000 drones.
Σχεδόν 100.000 Ουκρανοί στρατιωτικοί εκπαιδεύτηκαν στη Δύση.
Επιπλέον, η Ουκρανία έλαβε πάνω από 200 πυραύλους cruise μεγάλου βεληνεκούς.

Αποτυχία αντεπίθεσης

Φέτος, ο ρωσικός στρατός επικεντρώθηκε στην απόκρουση της ουκρανικής αντεπίθεσης, η οποία σχεδίαζε να στερήσει από τη Ρωσία τον χερσαίο διάδρομο προς την Κριμαία.
«Στις αρχές Ιουνίου, ο εχθρός συγκέντρωσε στην κατεύθυνση Zaporozhia μια επιθετική δύναμη που αριθμούσε έως και 50 τάγματα, πάνω από 230 άρματα μάχης και πάνω από 1.000 τεθωρακισμένα οχήματα.
Τα μισά από αυτά ήταν σύγχρονα οχήματα ξένης κατασκευής.
Η δύναμη αυξήθηκε αργότερα σε 80 τάγματα.
«Ο εχθρός σχεδίαζε να αποκλείσει τη Μελιτόπολη σε 15 ημέρες και να προχωρήσει προς την Αζοφική Θάλασσα, τη Μαριούπολη και τα σύνορα με την Κριμαία», δήλωσε ο Gerasimov.
Η Ουκρανία υπέστη τεράστιες απώλειες, αλλά κατάφερε να προχωρήσει ελάχιστα και απέτυχε να σπάσει τη ρωσική τακτική άμυνα.
Σε μισό χρόνο, η Ουκρανία έχασε προς όλες τις κατευθύνσεις σχεδόν 160.000 άνδρες, πάνω από 3.000 τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα, σχεδόν 150 αεροπλάνα και ελικόπτερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης