Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τριγμοί στον OPEC μετά την αποχώρηση της Αγκόλα, λόγω των μειώσεων στην παραγωγή - Στο -2% το Brent

Τριγμοί στον OPEC μετά την αποχώρηση της Αγκόλα, λόγω των μειώσεων στην παραγωγή - Στο -2% το Brent
Η αποχώρηση της Αγκόλα αποτελεί πλήγμα για τον OPEC και τους συμμάχους του, την ώρα που το γκρουπ προσπαθεί να πείσει τα μέλη του να μειώσουν την παραγωγή για να στηρίξουν τις τιμές
Σχετικά Άρθρα
Την αποχώρηση της από τον OPEC ανακοίνωσε η Αγκόλα, τη στιγμή που ο Οργανισμός προσπαθεί να πείσει τα μέλη του για εθελοντικές μειώσεις στην παραγωγή ώστε να στηριχθεί η τιμή του πετρελαίου.

Η Αγκόλα, η οποία εντάχθηκε στον OPEC το 2007, παράγει περίπου 1,1 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου την ημέρα, σε σύγκριση με 28 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως για το σύνολο του ομίλου. Δηλαδή, η συμμετοχή της χώρας στη συνολική παραγωγή διαμορφώνεται στο 3,9%.
Επιβεβαιώνοντας προηγούμενη αναφορά του τοπικού πρακτορείου ειδήσεων ANGOP, ο Azevedo δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση ότι η απόφαση να αποχωρήσει ήταν επειδή η συμμετοχή στον OPEC δεν εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της Αγκόλα, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Σε πτώση το Brent

Οι τιμές του πετρελαίου αντέδρασε πτωτικά με το Brent να καταγράφει απώλειες 1,86%.
Brent_1.JPG

Πλήγμα στον OPEC

Η αποχώρηση της Αγκόλα αποτελεί πλήγμα για τον OPEC και τους συμμάχους του, την ώρα που το γκρουπ  προσπαθεί να πείσει τα μέλη του να μειώσουν την παραγωγή για να στηρίξουν τις τιμές.
Τον περασμένο μήνα, το γραφείο του Azevedo διαμαρτυρήθηκε για την απόφαση του OPEC να μειώσει την ποσόστωση παραγωγής για το 2024. Το Bloomberg επικαλέστηκε επίσης τον διοικητή του OPEC της Αγκόλα, Estevao Pedro, ο οποίος δήλωσε ότι η χώρα είναι δυσαρεστημένη με τον στόχο της για το 2024 και δεν σκοπεύει να τον τηρήσει.
Οι διαφωνίες σχετικά με τις αφρικανικές ποσοστώσεις παραγωγής είχαν νωρίτερα συμβάλει στην καθυστέρηση μιας συνάντησης της ευρύτερης ομάδας πετρελαιοπαραγωγών του OPEC+.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης