Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Δανία πληρώνει την Σουηδία για να στείλει ΤΟΜΑ CV-90 στην Ουκρανία

Η Δανία πληρώνει την Σουηδία για να στείλει ΤΟΜΑ CV-90 στην Ουκρανία
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Δανίας, υπεγράφη συμφωνία με τη Σουηδία που προβλέπει την συγχρηματοδότηση ενός εξοπλιστικού προγράμματος ύψους 264 εκατομμυρίων δολαρίων για την παράδοση οχημάτων μάχης πεζικού τύπου CV90 στην Ουκρανία
Οι Σκανδιναβοί πάντα στον ίδιο άχαρο αντιρωσικό ρόλο. 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Δανίας, υπεγράφη συμφωνία με τη Σουηδία που προβλέπει την συγχρηματοδότηση ενός εξοπλιστικού προγράμματος ύψους 264 εκατομμυρίων δολαρίων για την παράδοση οχημάτων μάχης πεζικού τύπου CV90 στην Ουκρανία.
Οι δύο σκανδιναβικές χώρες αναμένεται επίσης να προχωρήσουν από κοινού στην παραγωγή των συγκεκριμένων τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης για την ενίσχυση των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων, στο πλαίσιο της στρατιωτικής βοήθειας των δυτικών κρατών προς το Κίεβο, υπό το φόντο νέων στρατιωτικών επιχειρήσεων την ερχόμενη άνοιξη.
«Η κυβέρνηση της Δανίας, μαζί με τη κυβέρνηση της Σουηδίας, αποφάσισε να συγχρηματοδοτήσει τη δωρεά, η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, 50 οχημάτων μάχης πεζικού CV90 καθώς και την παραγωγή νέων οχημάτων τέτοιου τύπου», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το υπουργείο Άμυνας της Δανίας.
Στο εξοπλιστικό «πακέτο» περιλαμβάνονται επίσης ανταλλακτικά, πυρομαχικά και πολυετής συμφωνία εν συνεχεία υποστήριξης και συντήρησης των οχημάτων μάχης πεζικού.
Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση της Δανίας πρότεινε ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία αξίας σχεδόν ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, μια ημέρα μετά τη συνάντηση μεταξύ των Σκανδιναβών ηγετών της Σκανδιναβίας και του Ουκρανού προέδρου Zelensky στο Όσλο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης