Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο μέτωπο: Σχεδιάζεται πραξικόπημα στο Μάλι - Οι αντάρτες αποκλείουν μαζικά τους δρόμους της χώρας

Νέο μέτωπο: Σχεδιάζεται πραξικόπημα στο Μάλι - Οι αντάρτες αποκλείουν μαζικά τους δρόμους της χώρας
Από το 2012, το Μάλι βιώνει πολιτική κρίση και κρίση ασφαλείας λόγω των τζιχαντιστών και αυτονομιστικών εξεγέρσεων στο βόρειο τμήμα της χώρας
Στο Μάλι, οι αντάρτες ανακοίνωσαν ότι αποκλείουν τους δρόμους προς τα κύρια κέντρα πληθυσμού στο βόρειο τμήμα της χώρας, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο. Η Μόνιμη Στρατηγική Δομή (CSP), μια συμμαχία ένοπλων ομάδων ανταρτών, ανακοίνωσε οδικό αποκλεισμό από τα σύνορα του Μάλι με την Αλγερία προς τις πόλεις Menaka, Kidal, Gao, Timbuktu και Taoudenni.
Ο αποκλεισμός επηρεάζει όλους τους τύπους μεταφοράς προϊόντων και οχημάτων.
«Η Μόνιμη Στρατηγική Δομή (CSP), μια συμμαχία ένοπλων ομάδων ανταρτών, ανακοίνωσε την απόφασή της να «επιβάλει ολοκληρωτικό αποκλεισμό των δρόμων που οδηγούν από τα σύνορα του Μάλι με την Αλγερία προς τις πόλεις Menaka, Kidal, Gao, Timbuktu και Taoudenni. «Τα κύρια πληθυσμιακά κέντρα του βορρά», γράφει το πρακτορείο France Press.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι ομάδες ανταρτών του Μάλι έχουν χάσει τον έλεγχο ορισμένων οικισμών τις τελευταίες εβδομάδες στο πλαίσιο μιας επίθεσης του στρατού του Μάλι. 
Το CSP, που ιδρύθηκε τον Μάιο του 2021, συγκεντρώνει πολιτικά και στρατιωτικά κινήματα στο βόρειο Μάλι, συμπεριλαμβανομένης της συμμαχίας των ανταρτών Τουαρέγκ, (Συντονισμός Κινημάτων του Αζαουάντ CMA), που επιδιώκει να δημιουργήσει ένα ανεξάρτητο κράτος του Αζαουάντ στο βόρειο τμήμα της χώρας.
Από το 2012, το Μάλι βιώνει πολιτική κρίση και κρίση ασφαλείας λόγω των τζιχαντιστών και αυτονομιστικών εξεγέρσεων στο βόρειο τμήμα της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης