Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα εξέλιξη: Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson αποβιβάζεται στη Σιγκαπούρη εν μέσω εντάσεων Κίνας-Φιλιππίνων

Νέα εξέλιξη: Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson αποβιβάζεται στη Σιγκαπούρη εν μέσω εντάσεων Κίνας-Φιλιππίνων
Το αεροπλανοφόρο Vinson φέρεται να συνοδευόταν από πλοία από τον στόλο των Ηνωμένων Πολιτειών «Carrier Strike Group One», που αποτελείται από αντιτορπιλικά κατευθυνόμενων πυραύλων και ένα καταδρομικό πυραύλων
Σε μια επίδειξη δύναμης στην περιοχή, ένα αμερικανικό αεροπλανοφόρο, το USS Carl Vinson, ελλιμενίστηκε στη Σιγκαπούρη αυτή την εβδομάδα, την ώρα που οι εντάσεις είναι αυξημένες μεταξύ των Φιλιππίνων και της Κίνας σηματοδοτώντας μια νέα πιθανή κλιμάκωση.
Πάντως για την ιστορία, δεν είναι ασυνήθιστο για τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα να πραγματοποιούν επισκέψεις στη Σιγκαπούρη, έναν παραδοσιακό περιφερειακό σύμμαχο των Ηνωμένων Πολιτειών.
Τα μέσα ενημέρωσης κλήθηκαν να καλύψουν την ελλιμενισμό της ομάδας κρούσης των αερομεταφορέων στη Σιγκαπούρη.
Όμως, οι αξιωματούχοι δεν αποκάλυψαν πού κατευθυνόταν η πυρηνική πολεμική μηχανή.
Το αεροπλανοφόρο Vinson φέρεται να συνοδευόταν από πλοία από τον στόλο των Ηνωμένων Πολιτειών «Carrier Strike Group One», που αποτελείται από αντιτορπιλικά κατευθυνόμενων πυραύλων και ένα καταδρομικό πυραύλων. Αυτά τα πλοία σταθμεύουν γενικά στην Καλιφόρνια όταν δεν ταξιδεύουν στον κόσμο σε επιχειρησιακές αποστολές.
"Μπορώ να σας πω ότι το Carrier Strike One έχει εκπαιδευτεί και έχει κάνει δοκιμές για να είναι έτοιμο, τόσο θανατηφόρο όσο και επιζήσιμο, και είμαστε σε θέση να διεξάγουμε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων μας για την υποστήριξη των τελικών εργασιών των ανώτερων αρχηγείων"  ανέφερε ο αντιναύαρχος Κάρλος Σαρντιέλο, σύμφωνα με την Nikkei.
Ένα από τα μόλις 11 ενεργά αεροπλανοφόρα του Πολεμικού Ναυτικού, το USS Carl Vinson είναι το τρίτο πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο κλάσης Nimitz με έδρα το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια.
Το σκάφος μπορεί να μεταφέρει περίπου εξήντα μαχητικά αεροπλάνα, ελικόπτερα και άλλα αεροσκάφη, τα οποία μπορούν να απογειωθούν και να προσγειωθούν στο αεροπλάνο στη θάλασσα.
Δεδομένου ότι η Κίνα διεκδικεί σχεδόν το σύνολο της Θάλασσας της Νότιας Κίνας, συχνά εκτελεί αποστολές με στόχο να αποτρέψει άλλους διεκδικητές στην περιοχή από το να δραστηριοποιηθούν στην αμφισβητούμενη περιοχή. Ωστόσο, οι αντιπαραθέσεις μεταξύ αυτών των δύο κρατών, που παλαιότερα ήταν πολύ μακρινές και λίγες, έχουν γίνει πιο συχνές τους τελευταίους μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης