Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μακάβρια στοιχεία από Γερμανία: Οι καθημερινές απώλειες των Ουκρανών φτάνουν τους 800 νεκρούς - Χρειάζονται 20.000 στρατιώτες

Μακάβρια στοιχεία από Γερμανία: Οι καθημερινές απώλειες των Ουκρανών φτάνουν τους 800 νεκρούς - Χρειάζονται 20.000 στρατιώτες
Ο ουκρανικός στρατός αντιμετωπίζει δυσκολίες στη λειτουργία του δυτικού στρατιωτικού εξοπλισμού, ο οποίος φθείρεται και «δεν είναι ένα θαυματουργό όπλο»
Η γερμανική έκδοση της εφημερίδας Focus δημοσίευσε υλικό που αναφέρει σημαντικές καθημερινές απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης με τη Ρωσία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρασχέθηκαν, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χάνουν έως και 800 νεκρούς και εκατοντάδες είναι τραυματίες καθημερινά.
Για να αντισταθμίσει αυτές τις απώλειες, η Ουκρανία αναγκάζεται να στρατολογεί περισσότερους από 20 χιλιάδες νέους στρατιώτες κάθε μήνα, επιπλέον των προσλήψεων για την εναλλαγή στρατιωτικού προσωπικού στην πρώτη γραμμή.
Το άρθρο σημειώνει επίσης ότι τα προβλήματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δεν περιορίζονται μόνο σε θέματα στρατιωτικού προσωπικού.
Ο ουκρανικός στρατός αντιμετωπίζει δυσκολίες στη λειτουργία του δυτικού στρατιωτικού εξοπλισμού, ο οποίος φθείρεται και «δεν είναι ένα θαυματουργό όπλο» όπως εκείνοι ανέμεναν.
Επιπλέον, υπάρχει έλλειψη πυρομαχικών, γεγονός που μειώνει την αποτελεσματικότητα των πολεμικών επιχειρήσεων.
Το δημοσίευμα τονίζει ότι ο ρωσικός στρατός επιδεικνύει σταθερή πρόσβαση σε πυρομαχικά πυροβολικού.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Stoltenberg επεσήμανε τη δυσαναλογία στη χρήση βλημάτων πυροβολικού: τα ουκρανικά στρατεύματα πυροβολούν από 4000 έως 7000 βλήματα την ημέρα, ενώ η ρωσική πλευρά εκτοξεύει έως και 20 ενώ οι προμήθειες στην Ουκρανία αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης