Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετά το φιάσκο με τα AMX-10RC, η Γαλλία δεν στέλνει τα τανκ Leclerc στην Ουκρανία

Μετά το φιάσκο με τα AMX-10RC, η Γαλλία δεν στέλνει τα τανκ Leclerc στην Ουκρανία
Ακατάλληλα για το μέτωπο τα γαλλικά τεθωρακισμένα οχήματα AMX-10RC
Μετά το φιάσκο με τα τεθωρακισμένα οχήματα AMX-10RC εξαιτίας της πλήρους αποτυχίας τους στην πρώτη γραμμή του μετώπου, η Γαλλία αρνείται να στείλει στην Ουκρανία τα τανκ Leclerc.
Σε άρθρο του στους Asia Times, o πρώην βοηθός υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Stephen Bryan υποστηρίζει ότι η Γαλλία αρνήθηκε να προμηθεύσει την Ουκρανία με τα κύρια άρματα μάχης Leclerc λόγω της αποτυχίας των τεθωρακισμένων οχημάτων AMX-10RC στο πεδίο της μάχης.
«Το γαλλικό όχημα μάχης πεζικού AMX-10RC έχει αποδειχθεί παγίδα θανάτου για τους Ουκρανούς, οι οποίοι θεωρούν τη «λεπτή πανοπλία» του ακατάλληλη για χρήση στην πρώτη γραμμή.
Ο λεγόμενος «καταστροφέας τανκ» συχνά καταλήγει με καταστροφή για τον ίδιο» υποστηρίζει ο Bryan, ο οποίος τονίζει ότι απόφαση της Γαλλίας να μη στείλει τα Leclerc οφείλεται όχι μόνο στην καταστροφή του γαλλικού στρατιωτικού εξοπλισμού, αλλά και στην εξουδετέρωση και άλλων δυτικών όπλων, όπως τα γερμανικά Leopard και τα αμερικανικά Bradley.
Οι Ρώσοι υποστηρίζουν πως από την έναρξη του πολέμου, έχουν καταστρέψει 2.300 τεθωρακισμένα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, ανάμεσα τους και 747 τανκ, τόσο δυτικής όσο και σοβιετικής προέλευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης