Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν έχουν στρατιώτες οι Ουκρανοί – Καλούν όσους είναι … στο εξωτερικό

Δεν έχουν στρατιώτες οι Ουκρανοί – Καλούν όσους είναι … στο εξωτερικό
Θα αφορά Ουκρανούς που είναι 25 με 60 ετών και βρίσκονται στην Ευρώπη
Με τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να ξεμένουν από ανθρώπινο δυναμικό – σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ρωσίας περισσότεροι από 383.000 Ουκρανοί έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί από την έναρξη του πολέμου -, το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ετοιμάζεται να επιστρατεύσει χιλιάδες Ουκρανούς που έχουν καταφύγει στο εξωτερικό.
Σε δηλώσεις του ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Rustem Umerov υποστήριξε πως το 2024 θα κληθούν να παρουσιαστούν για να υπηρετήσουν στις ένοπλες δυνάμεις υπήκοοι που βρίσκονται στο εξωτερικό.
«Ουκρανοί στο ηλικιακό φάσμα μεταξύ 25 και 60 ετών σε ευρωπαϊκά κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, ικανοί να υπηρετήσουν, θα κληθούν να παρουσιαστούν σε στρατολογικά κέντρα» ανέφερε σε δηλώσεις του σε γερμανικά ΜΜΕ ο Umerov, ο οποίος αν και μίλησε για «πρόσκληση», επισήμανε πως θα υπάρξουν κυρώσεις σε όσους δεν ανταποκριθούν.
«Συζητάμε ακόμα τι θα πρέπει να κάνουμε αν δεν παρουσιαστούν εθελοντικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Umerov.
Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky υποστήριξε πρόσφατα πως η Ουκρανία θέλει οι ένοπλες δυνάμεις να ενισχυθούν με 450.000-500.000 άνδρες για να αντιμετωπίσει τη Ρωσία, αν και τα σχέδια αυτά ακόμα παραμένουν στον … αέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης