Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα χέρια του εισαγγελέα του ΔΠΔ η λίστα με τους Ισραηλινούς στρατιωτικούς που εμπλέκονται στον πόλεμο της Γάζας

Στα χέρια του εισαγγελέα του ΔΠΔ η λίστα με τους Ισραηλινούς στρατιωτικούς που εμπλέκονται στον πόλεμο της Γάζας
Το σχετικό υπόμνημα υπεβλήθη από τη ΜΚΟ DAWN
Η ΜΚΟ DAWN ανακοίνωσε ότι υπέβαλε στον εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης (ICC) κατάλογο με 40 Ισραηλινούς διοικητές που φέρεται να σχεδίασαν και εκτέλεσαν τον αιματηρό πόλεμο στη Γάζα.
Η μη κερδοσκοπική οργάνωση είπε ότι ο εισαγγελέας του ΔΠΔ θα πρέπει να ερευνήσει ως ύποπτους για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας τους ανώτερους Ισραηλινούς διοικητές που προσδιορίστηκαν από το Democracy for the Arab World Now (DAWN).
Η DAWN υπέβαλε τις πληροφορίες ως απάντηση στην έκκληση του εισαγγελέα της 17ης Νοεμβρίου προς τα μέρη να παρουσιάσουν στο γραφείο του πληροφορίες σχετικές με τη συνεχιζόμενη έρευνα της ομάδας για παραβιάσεις του Καταστατικού της Ρώμης στην Παλαιστίνη, συμπεριλαμβανομένου του τρέχοντος πολέμου στη Γάζα.
«Αυτοί οι 40 [στρατιωτικοί] διοικητές που ήταν υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό, τη διαταγή και την εκτέλεση του αδιάκριτου βομβαρδισμού του Ισραήλ, της απρόβλεπτης καταστροφής και της μαζικής δολοφονίας αμάχων στη Γάζα θα πρέπει να είναι κύριοι ύποπτοι σε οποιαδήποτε έρευνα του ΔΠΔ», δήλωσε η Sarah Leah Whitson, εκτελεστική διευθύντρια του DAWN.
«Ενώ το Ισραήλ έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για να αποκρύψει τις ταυτότητες πολλών αξιωματικών του, θα πρέπει να ειδοποιηθούν ότι αντιμετωπίζουν ατομική ποινική ευθύνη για τα εγκλήματα που γίνονται στη Γάζα» συμπλήρωσε το στέλεχος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης